Aanvaller Nigel Hasselbaink komt naar Excelsior

14 juli 2015

Nigel Hasselbaink speelt de komende twee seizoenen voor Excelsior. Hasselbaink liep de afgelopen twee weken stage bij Excelsior en speelde mee in de wedstrijd tegen FC Oss.

De aanvaller doorliep de jeugdopleiding bij Ajax en PSV, waarna hij werd verhuurd aan Go Ahead Eagles. Hasselbaink maakte zijn debuut in het betaald voetbal tijdens een inhaalwedstrijd tegen Excelsior in de Jupiler League.

Nadat zijn contract afliep bij PSV vertrok hij naar Schotland. Daar voetbalde hij onder andere voor Hamilton Academical FC, St. Mirren FC, St. Johnstone FC.

Hasselbaink: ,,Ik ben op jonge leeftijd naar Schotland vertrokken en dat was wel even wennen. Na een tijdje had ik een leven opgebouwd en heb ik in Schotland veel mooie jaren gekend.’’ Maar de aanvaller kijkt ook uit naar zijn debuut in de Eredivisie. ,,Ik kijk er erg naar uit om weer in Nederland te gaan voetballen, dan kan al mijn familie ook wekelijks komen kijken.”

,,Ik heb nu twee weken meegetraind met het team en ben sinds dag één erg goed opgevangen door de selectie en de technische staf. Zowel met de trainer Fons Groenendijk als met Andre Hoekstra heb ik positieve gesprekken en dat gaf me hoop.’’

Aankomend seizoen wil Hasselbaink wederom een fantastisch seizoen neerzetten. ,,De jongens hebben vorig jaar een goed seizoen gedraaid met behoud Eredivisie en de halve finale van de KNVB Beker. Ik zal dit seizoen mijn steentje bijdragen om dat minimaal te evenaren dan wel te overtreffen,” aldus de nieuwe aanwinst van de Kralingers.

Terug naar overzicht