Auassar heeft zijn contract bij Excelsior verlengd

25 april 2014

De 27-jarige middenvelder, bezig aan een sterk seizoen in Kralingen, speelt ook de komende twee seizoenen voor Excelsior. Auassar kwam deze zomer over van De Graafschap. Eerder voetbalde hij onder meer voor FC Dordrecht, VVV-Venlo, Feyenoord en RKC Waalwijk.
,,Ik heb het heel erg naar mijn zin bij Excelsior, dat vind ik het belangrijkste’’, stelt Auassar. ,,Ik ga elke dag met veel plezier naar de club, voel me hier thuis. De mensen van de administratie, de directie, de staf, mijn medespelers en natuurlijk de faciliteiten. Alles is hier top. Mijn gevoel, de prestaties en de lijn die we als club hebben ingezet, dat alles heeft ervoor gezorgd dat ik graag nog twee seizoenen bij Excelsior blijf. We zijn met zijn allen echt iets aan het opbouwen en daar zit een duidelijk stijgende lijn in. Het team voor komend seizoen staat nu al en dat is erg positief.’’
Algemeen directeur Ferry de Haan is blij dat Auassar zijn handtekening zet onder een nieuwe overeenkomst: ,,Adil is een heel belangrijke pion voor ons, zowel binnen als buiten het veld. Hij is een speler met eredivisie ervaring, die na een stroeve start nagenoeg elke wedstrijd bewijst dat hij een meerwaarde voor Excelsior is. Wij zijn enorm blij dat een speler van zijn kaliber nog twee jaar voor Excelsior kiest en dat de ambities van de club gelijk lopen met die van Adil.’’
Met de verlengingen van Adil en Rick Kruijs, de gelichte optie van Kevin Vermeulen en de doorlopende contracten van Lars Hutten, Jeff Stans en Richard Stolte heeft Excelsior nu zes middenvelders vastleggen voor het komende seizoen. ,,Adil is nu al een heel belangrijke speler voor ons team’’, vult Marinus Dijkhuizen aan. ,,Ik had niet verwacht dat we hem in dit stadium al zouden kunnen vastleggen, maar dat is toch gelukt. Hij is een jongen met ervaring en een belangrijke speler voor ons. Ik ben er daarom superblij mee dat hij voor twee seizoenen heeft bijgetekend.’’
,,Ik wil promoveren met Excelsior’’, stelt Auassar. ,,Dat is mijn ambitie en die van Excelsior. Ik voel veel waardering van de club. Ik kan nog veel leren van deze staf en mezelf verder ontwikkelen. Ik ben tevreden over het huidige seizoen. Doordat ik het hier zo naar mijn zin heb, ben ik dicht bij mij niveau gekomen. Alles is hier goed en daarom weet ik dat ik nog een stap kan maken. We hebben dit echt met zijn allen gedaan. Je merkt het ook in de Businessruimte, sponsors zijn er heel erg op gebrand dat we stappen gaan maken. Ik ben er trots op dat ik daar onderdeel van mag zijn.’’
Het doel is dus promoveren naar de Eredivisie. Via de Jupiler Play-offs zouden Excelsior en Auassar dit doel in de komende weken al kunnen bereiken. De middenvelder vindt het lastig om aan te geven hoe groot de kans is dat Excelsior komende maand daadwerkelijk gaat promoveren: ,,Als we in goede doen zijn, dan kunnen wij het elke tegenstander lastig maken. We moeten onszelf niet te veel druk opleggen. Het maakt mij ook niet uit tegen wie we gaan spelen. Wij moeten van onze eigen kracht uitgaan en dan zien we wel hoe ver we gaan komen.’’

Terug naar overzicht