Excelsior bekert verder na overwinning op Barendrecht

20 september 2016

Excelsior Rotterdam heeft zich geplaatst voor de volgende bekerronde. Dankzij een treffer van Nigel Hasselbaink won Excelsior met 0-1 van BVV Barendrecht. Na rust maakten de Rotterdammers het zichzelf onnodig moeilijk tegen de ploeg van Adrie Poldervaart, maar ondanks mogelijkheden aan beide kanten bleef het bij 0-1.

Eerste kans
Excelsior Rotterdam, dat vergeleken met afgelopen zaterdag zes andere spelers aan de aftrap liet verschijnen, had veel balbezit in de beginfase van het duel. Tot mogelijkheden leidde dit aanvankelijk niet. De eerste kans de wedstrijd was na 11 minuten voor de thuisploeg. Aanvoerder Joey Jongman haalde van grote afstand uit, maar Filip Kurto kreeg zijn hand tegen de bal.

Mogelijkheid
De eerste mogelijkheid voor Excelsior Rotterdam was voor Khalid Karami na voorbereidend werk van Nigel Hasselbaink. Karami werkte de bal echter over het doel. Even daarna draaide Hasselbaink goed weg bij zijn tegenstander, maar hij schoot de bal vervolgens tegen de doelman van Barendrecht.

Openingstreffer
Na 26 minuten spelen viel de openingstreffer op Sportpark De Bongerd. Barendrechter Patrick Stolk leverde de bal in bij Danilo Pantic. Die zag Hasselbaink er beter voorstaan, legde de bal af, waarna de spits van Excelsior Rotterdam binnenschoot. De 0-1 stond ook na 45 minuten spelen nog op het scorebord.

Gevaarlijk
Na rust lukte het Excelsior Rotterdam maar niet om het duel te beslissen en dus bleef het gevaarlijk met een marge van slechts een treffer. Na 52 minuten voetbal was de ploeg van Adrie Poldervaart dichtbij de gelijkmaker. Filip Kurto leverde de bal in bij Gomes Almeida, maar herstelde zich vervolgens door het schot van de Barendrechtse aanvaller te keren.

Dreigend
Van der Gaag bracht achtereenvolgens Luigi Bruins, Kevin Vermeulen en Cedric Badjeck in de ploeg, maar het was BVV Barendrecht dat dreigend bleef. Ramy Salem raakte met zijn schot het aluminium en kort erna schoot Danny Monster in de handen van Filip Kurto. Leeroy Owuso en Kevin Vermeulen kregen in de slotfase nog mogelijkheden en aan de andere kant schoot Salem net over het doel van Kurto.

Volgende bekerronde
De treffer van Nigel Hasselbaink bleek na 94 minuten voetbal de winnende en voldoende voor Excelsior Rotterdam om de volgende bekerronde te bereiken. ,,We zijn door en dat telt’’, stelde Mitchell van der Gaag na afloop van het bekerduel. ,,De tweede helft verdiende niet de schoonheidsprijs, maar het ging erom dat we zouden winnen. Dat hebben we gedaan en nu gaan we vooruitkijken naar zaterdag.’’

26. Hasselbaink 0-1

Scheidsrechter: Van den Kerkhof
Gele kaarten: Aarts (BVV Barendrecht), Mattheij, Koolwijk, Owusu (Excelsior Rotterdam)

Opstelling Excelsior Rotterdam: Filip Kurto; Khalid Karami, Jurgen Mattheij, Milan Massop, Leeroy Owusu; Hicham Faik, Danilo Pantic, Ryan Koolwijk (65. Luigi Bruins); Anouar Hadouir (76. Cedric Badjeck), Nigel Hasselbaink (68. Kevin Vermeulen), Terell Ondaan.