Excelsior huurt Arghus Soares Bordignon van Braga

4 augustus 2016

Excelsior Rotterdam huurt Arghus Soares Bordignon dit seizoen van het Portugese Sporting Braga. De 28-jarige in Brazilië geboren verdediger speelde eerder onder meer voor Brasil de Pelotas, SE River Plate en Maribor. Met die laatste club kwam hij onder meer uit in de Champions League.

Echte verdediger
,,Arghus is een linker centrale verdediger, linksbenig, met een goede leeftijd en veel ervaring’’, stelt Mitchell van der Gaag. ,,Hij is een agressieve speler en sterk in de lucht, een echte verdediger dus. Met het Sloveense NK Maribor is hij vier keer landskampioen geworden en heeft hij Champions League gespeeld. Daarin heb ik hem zelf aan het werk gezien tegen Sporting Lissabon.’’

Grote club
In 2015 vertrok Arghus, die ook een Italiaans paspoort heeft, van Maribor naar het Portugese Braga. Daar kwam hij tot op heden slechts acht keer in actie. ,,Braga is de vierde club van Portugal, een grote club. Het is van beide kanten niet geworden wat ze ervan verwacht hadden. In onze zoektocht naar een centrale verdediger kwamen we bij hem uit en ik denk dat hij voor ons van waarde kan zijn. Ik hoop dat hij wat ik van hem gezien heb ook hier bij Excelsior Rotterdam kan brengen.’’

Europa League
Met Braga speelde hij vorig seizoen mee in de Europa League wedstrijd tegen FC Groningen. Arghus Soares Bordignon voetbalde eerder voor Gremio, Juventude, Reggina Primaver, Brasil de Pelotas, SE River Plate, NK Maribor en Braga. Van die laatste club huurt Excelsior Rotterdam hem tot het eind van dit seizoen met een optie tot koop. De 1,89 meter lange verdediger zal zich maandag in Rotterdam melden.

Bestel nu je seizoenkaart
Arghus is er bij komend seizoen! Jij ook? Bestel nu je seizoenkaart via onze ticketshop of klom langs bij de administratie.

Terug naar overzicht