Excelsior Rotterdam huurt Danilo Pantić van Chelsea

12 augustus 2016

Danilo Pantić speelt dit seizoen voor Excelsior. De negentienjarige middenvelder wordt gehuurd van Chelsea. Afgelopen seizoen speelde de uit Servië afkomstige Pantić voor Vitesse. De ambitieuze speler meldde zich vanochtend in Rotterdam voor de medische tests. Hij wil zo snel mogelijk aansluiten bij de selectie.

Eerste indruk
,,Het is goed om terug te zijn in Nederland’’, zei Pantić die gisterenavond laat op Rotterdam The Hague Airport aankwam. ,,Ik heb er erg veel zin in om voor Excelsior Rotterdam te gaan voetballen. Ik ben net gearriveerd en kan nog niet zo veel zeggen over de club, maar de eerste indruk is goed. Ik heb net kennisgemaakt met mijn nieuwe teamgenoten en medewerkers van de club. Ik heb begrepen dat Excelsior een familiaire club is en dat spreekt mij wel aan.’’

Veel zin
,,Toen ik bij Vitesse zat, heb ik Excelsior Rotterdam natuurlijk een beetje gevolgd. Toen ik wist dat ik aan deze club verhuurd zou worden, ben ik op internet gaan kijken. Het is natuurlijk een heel andere club dan Chelsea of Vitesse, maar dat maakt niet uit. Ik heb er vooral veel zin in om hier te beginnen. Ik ken de jongens waar ik mee ga spelen nog niet, maar dat gaat helemaal goed komen. Morgen trainen wat jongens ’s middags in het stadion en als het even kan wil ik dan al meedoen. Ook ga ik morgen natuurlijk naar de wedstrijd tegen FC Groningen kijken.’’

Ervaring opdoen
Pantić speelt bij voorkeur op nummer 10, maar kan ook op andere posities spelen. Dat hij voor het tweede achtereenvolgende seizoen wordt verhuurd door Chelsea, waar hij tot 2019 onder contract staat, vindt hij niet vervelend: ,,Chelsea is een grote club en het is lastig om daar als jonge speler tussen te komen. Daarom is het goed voor mijn ontwikkeling om te worden verhuurd en ervaring op te doen. Uiteindelijk is mijn doel natuurlijk om uit te komen voor het eerste team van Chelsea.’’

Meer
Voorlopig richt Pantić – die werd geboren in het Servische Ruma en eerder uitkwam voor Partizan en Servische nationale jeugdteams – zich komend seizoen op Excelsior. ,,Ik weet dat handhaving in de Eredivisie voor Excelsior Rotterdam een prima prestatie is, maar ik wil meer. Het zou toch geweldig zijn als we met Excelsior als twaalfde of elfde kunnen eindigen.’’

Terug naar overzicht