Excelsior Rotterdam verliest met 3-1 van PSV

24 september 2016

Het is Excelsior Rotterdam niet gelukt om het PSV lastig te maken. In het uitverkochte Stadion Woudestein was de huidige landskampioen een maatje te groot. Excelsior Rotterdam had na rust wel een goede fase, maar kwam daarin niet tot scoren. Het werd uiteindelijk 1-3.

Serieus
Mitchell van der Gaag had het daags voor het treffen met PSV al gezegd: de kans op Rotterdamse succes zou ook afhangen van hoe de huidige landskampioen dit duel – zo vlak voor een Champions League wedstrijd – zou oppakken. Al snel werd duidelijk dat PSV de wedstrijd tegen Excelsior serieus nam.

Openingstreffer
PSV was vanaf de aftrap de bovenliggende partij, al duurde het lang voordat de score werd geopend. Na 21 minuten resulteerde een combinatie tussen Bart Ramselaar en Luciano Narsingh in de openingstreffer van die laatste. Het duel had toen overigens al even stilgelegen, vanwege kwetsende spreekkoren uit het PSV-vak aan het adres van scheidsrechter Danny Makkelie.

Gelijke hoogte
Ondanks het overwicht van de gasten kwam Excelsior vijf minuten later op gelijke hoogte. Kevin Vermeulen werd aangetikt in het strafschopgebied en Makkelie wees naar de strafschopstip. Luigi Bruins mocht de klus klaren en liet doelman Jeroen Zoet kansloos, 1-1.

excpsv02

Voorsprong
Helaas lukte het Excelsior niet om de rust te halen met deze gelijke stand op het bord. Zo ongeveer in de laatste seconde van de extra tijd van de eerste helft mocht Luuk de Jong de 1-2 binnen koppen. Even daarvoor had hij Tom Muyters al bijna met een hakballetje verslagen, maar toen redde de paal Excelsior nog. De kopbal zorgde ervoor dat PSV alsnog met een voorsprong de kleedkamer kon opzoeken, 1-2.

Dubbele wissel
Na rust probeerde PSV het duel snel te beslissen, maar dat lukte niet. Na een dubbele wissel aan Rotterdamse zijde – Danilo Pantic en Hicham Faik vervingen Nigel Hasselbaink en Terell Ondaan – volgde een betere fase van Excelsior. Een pegel van Khalid Karami van grote afstand, ging maar net naast en hetzelfde gold voor een kopbal van Kevin Vermeulen.

Verschil
Het lukte Excelsior niet om naast PSV te komen en waar Tom Muyters tien minuten voor tijd de 1-3 van PSV nog kon net voorkomen, verdween een inzet van Davy Propper kort daarna via Faik alsnog in het doel. ,,Wij hebben naar onze mogelijkheden gespeeld, maar dat was niet voldoende’’, erkende Mitchell van der Gaag na de 1-3 nederlaag. ,,Wij konden kwalitatief niet tegen PSV op. Vanaf de eerste seconde gingen ze er vol voor. Wij hebben onze momenten gehad, maar vandaag was het kwaliteitsverschil te groot.’’