Excelsior verliest met 0-3 van Espanyol

30 juli 2016

Excelsior Rotterdam heeft de voorbereiding op het nieuwe seizoen afgesloten met een 0-3 nederlaag tegen het Spaanse Espanyol. Hoewel trainer Mitchell van der Gaag goede dingen had gezien, sprak hij na afloop van de wedstrijd van een harde les.

Effectiviteit
,,We hebben leuk meegedaan, wat kansjes gekregen, maar wel drie doelpunten weggegeven’’, vond Van der Gaag. Aanvankelijk leek er weinig aan de hand. Excelsior wist zelfs enkele mogelijkheden te creëren. Tot een treffer leidde dit evenwel niet. Nadat er bijna een half uur was gespeeld, gaven de Spaanse gasten in een minuut tijd een lesje in effectiviteit. Eerst vloog een corner José Reyes rechtstreeks in het doel en meteen erna leidde een fout de tweede Spaanse treffer in van Leonardo Baptistao.

Professioneler en meedogenlozer
In de tweede helft lieten de gasten Excelsior meer aan de bal, maar uiteindelijk was het Espanyol dat in de 66e minuut opnieuw scoorde via Baptistao. Deze 0-3 was meteen de eindstand van het duel. ,,Ik heb een team gezien dat ervoor gaat en wil uitvoeren wat we vragen, maar we zullen op bepaalde momenten professioneler en meedogenlozer moeten zijn’’, vond Van der Gaag.

Start eredivisieseizoen
Volgende week zaterdag begint Excelsior het nieuwe eredivisieseizoen met de uitwedstrijd tegen FC Twente (aanvang 19.45 uur). De zaterdag daarna staat de eerste thuiswedstrijd op het programma tegen FC Groningen (aanvang 18.30 uur). Tickets voor deze wedstrijden zijn te koop via Excelsior Tickets.

AB9I3480

Opstelling Excelsior: Tom Muyters; Leeroy Owusu, Khalid Karami, Jurgen Mattheij, Bas Kuipers (60. Elio Brito); Luigi Bruins (69. Dogucan Haspolat), Ryan Koolwijk, Kevin Vermeulen (78. Carlo de Reuver); Terell Ondaan (78. Cedric Badjeck), Nigel Hasselbaink (60. Fredy Ribeiro), Stanley Elbers.

Banner_ticketsovolgendewedstrijd_750x100

Foto’s: Ruben Zegers/Waterwegsport