Excelsior verliest met 1-3 van PSV

27 januari 2016

Ondanks een prima eerste helft, leed Excelsior tegen PSV opnieuw een nederlaag. Na een snelle openingstreffer van PSV kreeg Excelsior een aantal goede mogelijkheden, maar snel na rust wisten de gasten het duel te beslissen en uit te lopen naar 0-3. Door een eigen doelpunt werd het uiteindelijk 1-3.

Opstelling
Fons Groenendijk hield zijn opstelling tot vlak voor de wedstrijdbespreking geheim. Ten opzichte van zaterdag waren er twee opvallende wisselingen. Filip Kurto stond onder de lat in plaats van Tom Muyters en Jeff Stans stond aan de aftrap in plaats van Stanley Elbers.

Mogelijkheden
Ondanks een snelle treffer van PSV, dat al na acht minuten op voorsprong kwam via topscorer Luuk de Jong, speelde Excelsior goed in de eerste helft. De ploeg kreeg een aantal grote mogelijkheden om tot scoren te komen. Nog voor de openingstreffer kreeg Jeff Stans de mogelijkheid om te schieten, maar hij raakte de bal helaas verkeerd en schoot ruim over het doel.

Gevaarlijk
Terwijl ook PSV enkele keren gevaarlijk kon worden, probeerde Adil Aussar het van grote afstand. Na twaalf minuten kreeg Tom van Weert een kans, maar schoot voorlangs. Na 24 minuten spelen draaide Auassar weg van zijn tegenstander, maar ook hij schoot naast. Ondanks deze mogelijkheden was het na ruim 45 minuten spelen dus 0-1 in het voordeel van PSV.

Donderspeech
Phillip Cocu had ongetwijfeld een donderspeech gehouden in de rust, want de gasten kwamen beter uit de kleedkamer dan in de eerste helft en gingen nadrukkelijk op zoek naar een snelle treffer. De bal kwam drie minuten na rust voor de voeten van Jorrit Hendrix en die schoot hem onhoudbaar langs Kurto.

Verkeerd
Deze treffer was het begin van een aantal mogelijkheden voor PSV en dus viel na 59 minuten de te verwachten derde treffer van PSV. Deze keer was Luciano Narsingh trefzeker. Na een actie vanaf de zijkant schoot hij de 3-0 binnen. Excelsior had in de tweede helft helaas weinig meer in te brengen. Een kwartier voor tijd was er nog een kans voor Daan Bovenberg, maar hij raakte de bal helemaal verkeerd.

Spitsengoal
In blessuretijd zorgde Tom van Weert nog voor 1-3, waarmee de eer was gered. De treffer kwam overigens op naam te staan van Jeffrey Bruma. ,,Jammer, want Tom gleed hem samen binnen met Bruma en dan vind ik dat hij moet worden toegekend aan de spits. Het was een echte spitsengoal’’, vond Fons Groenendijk.

Houvast
Groenendijk zag in de eerste helft een Excelsior zoals hij dat graag wil zien: ,,Met overtuiging op zoek, initiatief nemen en veel kansen creëren. Jammer alleen dat de wedstrijd na rust zo snel gespeeld was. Toen zag je dat PSV voor de titel speelt. De manier waarop Hendrix die tweede goal van PSV binnenschoot, daarin zat het verschil van vanavond. Wij schieten de bal drie keer uit het stadion en belonen onszelf dus niet. Desondanks kunnen we hier wel mee verder, deze wedstrijd biedt ons houvast.’’