Excelsior verliest van Heracles na rood voor Mattheij

18 februari 2017

Ondanks een prima eerste half uur keerde Excelsior Rotterdam met een afgetekende 4-0 nederlaag terug naar Rotterdam. Heracles Almelo maakte optimaal gebruik van de man meer situatie nadat Jurgen Mattheij na twee keer geel en dus rood uit het veld was gestuurd.

Niet moeten doen
,,Ik voelde de bui al hangen’’, verzuchtte Jurgen Mattheij na afloop van de verloren uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. Hij had het over zijn tweede gele kaart die hij na 33 minuten spelen kreeg na een overtreding op Samuel Armenteros. Eerder in de wedstrijd kreeg hij ook al geel. Die noemde hij nog twijfelachtig, de tweede kaart kon hij wel begrijpen: ,,Dat had ik niet moeten doen.’’

Strafschop
Met dezelfde elf spelers als vorige week tegen FC Twente begon Excelsior Rotterdam nog prima aan de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. De Rotterdammer zetten de thuisploeg onder druk, zonder zelf overigens gevaarlijk te worden. Terell Ondaan was twee keer dreigend, maar grote kansen waren er niet. Excelsior dacht wel aan een strafschop, maar daar wilde scheidsrechter Siemen Mulder niets van weten.

Vervelende gevolgen
De grootste kans was na 26 minuten overigens voor Heracles. Warner Hahn liet schot van Brandley Kuwas los en in de rebound schoot Kristoffer Peterson maar net naast het doel. Los van deze kans was er niet veel aan de hand voor Excelsior, al kreeg Mattheij zijn eerste geel van de avond. Een kaart met vervelende gevolgen, want in de 33e minuut haakte hij Samuel Armenteros die op weg was naar het doel van Hahn. Mulder toonde Mattheij opnieuw geel en dus moest de verdediger vertrekken.

Scrimmage
Op slag van rust werd het nog erger voor Excelsior. Na een scrimmage voor het doel van Hahn belandde de bal via de lat voor de voeten van Brandley Kuwas en die schoot de 1-0 binnen namens Heracles Almelo. De voorsprong en de man meer zorgden ervoor dat Heracles meteen na rust het overwicht had overgenomen. Dat leidde in de 53e minuut bijna tot de 2-0. Balverlies aan de zijlijn leidde een aanval van de thuisploeg in, die via Hicham Faik bijna in het eigen doel van Excelsior belandde.

Raak
Vijf minuten later was er alsnog raak voor de thuisploeg. Via de linkerkant bezorgde Peter van Ooijen de bal via een één-twee terug bij Thomas Bruns en die verdubbelde de voorsprong van de thuisploeg. Het was duidelijk dat Excelsior geen eer meer ging behalen aan deze wedstrijd. Dit werd nog eens onderstreept toen Mike te Wierik na 66 minuten de 3-0 binnenschoot. Kort daarna kopte Kristoffer Peterson ook nog de 4-0 binnen.

Slechte dienst
,,We hebben het weer te makkelijk weggegeven’’, verzuchtte Mitchell van der Gaag na afloop. ,,We begonnen prima aan de wedstrijd, waren veel aan de bal en kregen kleine kansjes. Na de tweede gele kaart voor Jurgen moesten we de rust met 0-0 zien te halen, maar dat deden we niet. In deze fase van de competitie gaat het ook om strijdlust, werken, duels winnen. Dat hebben we nagalaten. Daardoor hebben we iedereen die betrokken is bij Excelsior een slechte dienst bewezen.’’

Teleurstellend
Nadat eerder met 4-0 van Roda JC werd verloren, kwam ook deze nederlaag weer hard aan: ,,Het doelsaldo kan heel belangrijk worden en wij hebben de doelpunten vanavond weer te makkelijk weggegeven. Het is teleurstellend dat we de strijdlust niet hebben kunnen opbrengen. Dat moet absoluut beter.’’ Te beginnen volgende week zaterdag, want dan komt Willem II op bezoek in Stadion Woudestein