Interland Nederland – Griekenland uitverkocht

14 november 2013

De WK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands vrouwenelftal tegen Griekenland is uitverkocht. Met nog anderhalve week te gaan is er geen kaartje meer te krijgen voor de interland in Rotterdam, waardoor op zaterdag 23 november in Stadion Woudestein alle 3.041 stoelen zijn bezet. Een uniek feit, want voor het eerst in de historie kan er bij een interland van de Oranjevrouwen het bordje ‘uitverkocht’ op de stadionpoorten.
Nederland-Griekenland zal vanwege de beschikbare capaciteit niet de best bezochte vrouweninterland op Nederlandse bodem zijn. Twaalf jaar geleden bracht het WK-kwalificatieduel tussen Oranje en Duitsland in het Arkestadion in Enschede 9.300 toeschouwers op de been.
Nederland speelde in het verleden vier keer eerder tegen Griekenland. Alle duels werden door Oranje gewonnen, bovendien hoefde de ploeg in alle ontmoetingen geen enkele tegentreffer te incasseren. De interland tegen het in deze kwalificatiereeks nog puntloze Griekenland begint om 19.00 uur. Bij winst in Rotterdam neemt Oranje op basis van een beter doelsaldo de tweede plaats van België over. Noorwegen is koploper in groep 5. Aan het WK (6 juni-5 juli 2015) nemen voor het eerst in de geschiedenis 24 landen deel. Voor Europa liggen er acht startbewijzen klaar. De zeven groepswinnaars plaatsen zich direct, om het achtste en laatste ticket wordt door de vier beste nummers twee via play-offs gevochten.

Terug naar overzicht