'Je moet altijd zorgen dat je in de wedstrijd blijft'

23 september 2016

Excelsior Rotterdam speelt morgenavond tegen landskampioen PSV. De aftrap in Stadion Woudestein is om 20.45 uur. Er zijn nog enkele tickets te koop voor dit topduel. Spits Mike van Duinen is nog niet inzetbaar voor het duel tegen PSV.

Lastig
PSV is een lastige tegenstander, maar in de Kuip bewees Excelsior Rotterdam onlangs het dit soort topploegen best lastig te kunnen maken: ,,Toen konden we in de eerste helft goed mee, maar hadden daar met 0-1 de rust moeten halen’’, stelt Mitchell van der Gaag. ,,Die bal moet dan bij wijze van spreken de Kuip uit. Dat vervolgens na rust de 2-1 valt kan gebeuren, maar het kan niet zo zijn dat je in een paar minuten tijd drie doelpunten tegen krijgt.

Momenten
,,Je moet altijd zorgen dat je in de wedstrijd blijft’’, gaat hij verder. ,,Willem II is een heel andere tegenstander. Daar begonnen we vorige week niet goed, kwamen snel met 1-0 achter, maar we bleven wel in de wedstrijd. Dat is belangrijk, want je hebt maar een paar momenten nodig om te kunnen scoren.’’ De ervaring van die eerdere wedstrijden neemt Excelsior uiteraard mee naar morgen.

Goede mix
,,In grote lijnen verandert er niet zo heel veel’’, kijkt hij vooruit. ,,PSV zit in de aanloop naar een Champions League duel. Wij moeten gaan brengen wat we vragen. Het moet een goede mix worden. Niet alleen maar die counter spelen, want dan zijn we snel door onze energie heen. Het is ook zaak om de bal te hebben en te houden. Tegen PSV is dat lastiger, maar daar proberen we ons zo goed mogelijk op voor te bereiden.’’

Warm gevoel
De wedstrijd tegen PSV betekent voor Van der Gaag een weerzien met de club waar hij van 1986 tot 1994 speelde. ,,Ik kwam daar op mijn vijftiende, kwam in het internaat terecht, dus die club is een groot deel van mijn leven. Het is wel lang geleden en ik ben sindsdien ook lang weggeweest. Ik ben bij PSV echter altijd met respect behandeld en dus heb ik nog steeds een warm gevoel bij die club.’’

Statistieken
PSV zal zich morgen willen revancheren voor de nederlaag van afgelopen weekend tegen Feyenoord. Vorige seizoen leverde de uitwedstrijd tegen Excelsior Rotterdam drie punten op. Luuk de Jong zette PSV al na acht minuten op een 0-1 voorsprong. Vervolgens duurde het tot na rust voor er weer gescoord werd. Jorrit Hendrix maakte de 0-2 en Luciano Narsingh na een uur spelen de 0-3. Jeffrey Bruma scoorde ook nog, maar omdat hij zijn eigen doelman passeerde was de eindstand 1-3. In Eindhoven deed Excelsior het heel wat beter. Davy Pröpper zette PSV na ruim een uur spelen nog wel op een 1-0 voorsprong, maar Nigel Hasselbaink tikte in de 92e minuut de verdiende gelijkmaker binnen, 1-1.