Jon Dahl Tomasson vertrekt naar Roda JC

26 december 2013

Excelsior moet op zoek naar een nieuwe trainer. Jon Dahl Tomasson vertrekt per direct naar eredivisionist Roda JC. Dat heeft de Limburgse club vandaag bekend gemaakt. Tomasson tekent in Kerkrade een contract voor drie en half jaar. Voormalig Excelsior-trainer Leon Vlemmings is technisch manager bij Roda JC, vorig jaar was Tomasson nog zijn assistent bij Excelsior. Op 3 januari wordt Tomasson officieel gepresenteerd als nieuwe hoofdtrainer van Roda JC.
,,Wij zijn trots dat ook een trainer zich bij onze club kan ontwikkelen’’, stelt algemeen directeur Ferry de Haan van Excelsior. ,,Wij gunnen Jon deze stap, al is het natuurlijk vervelend voor ons. Wij zijn tevreden over de manier waarop hij werkt en daarom vinden wij het jammer dat hij vertrekt. Wij moeten nu eerder dan we hadden gedacht op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Daar zullen we de komende weken de tijd voor nemen.’’
Tomasson kwam twee jaar geleden naar Excelsior. Hij was assistent van John Lammers en het seizoen erna van Leon Vlemmings. Met ingang van dit seizoen was de Deen voor het eerst eindverantwoordelijk op Woudestein. Hij behaalde deze zomer de benodigde papieren en kon meteen als hoofdtrainer aan de slag in Kralingen. Hij tekende een contract voor twee seizoenen, maar vertrekt nu dus na een half jaar naar Kerkrade.

Terug naar overzicht