Marinus Dijkhuizen nieuwe hoofdtrainer Excelsior

1 januari 2014

Marinus Dijkhuizen is per direct de nieuwe hoofdtrainer van Excelsior. Hij tekent in Kralingen een contract voor anderhalf seizoen. De 41-jarige Dijkhuizen is de opvolger van de naar Roda JC vertrokken Jon Dahl Tomasson. Vrijdag staat hij voor het eerst voor de groep, dan staat de eerste training van 2014 op het programma voor Excelsior.
,,Een heel mooi begin van het nieuwe jaar’’, laat een opgetogen Dijkhuizen weten vanaf zijn vakantieadres. ,,Het zijn hectische dagen geweest. Na het vertrek van Tomasson hoopte ik uiteraard dat Ferry mij zou bellen en gelukkig gebeurde dat ook. Ik ben maandag heen en weer gereden vanuit Duitsland en hebben we met elkaar gesproken. Gisteren is alles definitief rondgekomen. Ik ben heel erg blij met deze kans.’’
,,Ik ben mijn voetbalcarrière in 1994 begonnen bij Excelsior en ben daarna in 2005 teruggekeerd. Ik heb mooie dingen meegemaakt bij de club, zoals het kampioenschap in 2006. Ook na mijn carrière heb ik regelmatig bij Excelsior rondgelopen, ook in het kader van mijn trainerscursus. Ik ben wat dat betreft echt een Excelsior-man, dus het voelt heel erg goed dat ik dan bij deze club als hoofdtrainer aan de slag mag gaan.’’
Dijkhuizen was deze zomer ook in beeld om hoofdtrainer te worden in Kralingen, maar toen werd Jon Dahl Tomasson aangesteld. Na diens vertrek hoopte de voormalig speler van onder meer Excelsior, Cambuur, FC Utrecht en het Schotse Dunfermline Athletic FC uiteraard op een telefoontje uit Rotterdam. Voor hij zijn jawoord kon geven, moest vervolgens eerst een akkoord worden bereikt met zijn huidige werkgevers VV De Meern en FC Utrecht.
Bij eersteklasser De Meern was hij hoofdtrainer, bij FC Utrecht spitsentrainer. ,,Uiteraard was men bij De Meern teleurgesteld, al gunnen ze mij deze kans wel. Ze zitten zelf halverwege het seizoen zonder trainer en dat is niet leuk. Gelukkig is dat allemaal op een goede manier afgehandeld. Dat ik daardoor deze kans kan grijpen, is geweldig.’’
,,Natuurlijk is het vreemd om halverwege het seizoen voor een groep te komen, maar zo werkt dat soms in de voetbalwereld. Ik heb Excelsior dit seizoen zelf alleen live gezien thuis tegen Sparta, maar ik hoor goede verhalen. Ik zal daarom niet veel gaan veranderen, hoogstens mijn eigen accenten aanbrengen. Het spel is goed en de resultaten heel behoorlijk. Daar moeten we op voortborduren. Een doelstelling formuleren vind ik lastig, maar het past bij de club om de play-offs te halen.’’
Algemeen directeur Ferry de Haan is blij dat zo snel een opvolger voor Tomasson is gevonden: ,,Wij kennen Marinus natuurlijk goed, omdat hij hier lang heeft rondgelopen. Deze zomer was hij ook al in beeld en uiteraard waren we hem niet vergeten. We zijn blij dat we er snel uitgekomen zijn en hebben er alle vertrouwen in dat onder zijn leiding de lijn kan worden doorgetrokken die we sinds het begin van dit seizoen hebben ingezet.’’
Marinus Dijkhuizen staat vrijdag om half elf voor het eerst met Excelsior op het veld. Dan staat de eerste training van Excelsior in 2014 op het programma. Zondag spelen de Kralingers in de Kuip een vriendschappelijk duel tegen Feyenoord. Aanvang van die wedstrijd is 14.30 uur.

Terug naar overzicht