Mike Havekotte verlengt contract met twee jaar

18 mei 2016

Mike Havekotte komt ook de komende twee seizoenen uit voor Excelsior Rotterdam. De 20-jarige doelman, die vorig seizoen overkwam van FC Utrecht, speelde afgelopen jaar vooral voor Excelsior 2, maar zat in de tweede seizoenshelft ook regelmatig op de bank bij het eerste. Die ervaring zorgt ervoor dat zijn ambities alleen maar zijn toegenomen en dat hij zich bij Excelsior verder wil ontwikkelen.

Overtuigen
,,Ik heb het erg naar mijn zin bij Excelsior. Bovendien ben ik nog jong en ik heb het idee dat ik mijzelf hier nog verder kan ontwikkelen’’, zegt Havekotte. ,,Ik heb het daar met Ferry de Haan en keeperstrainer Rob van Dijk over gehad. Als we straks aan de voorbereiding beginnen, wil ik er superfit staan en dan ga ik er alles aan doen om de nieuwe trainer te overtuigen van mijn kwaliteiten.’’

Twee seizoenen verlengd
Havekotte, die net als zijn vader en zusje in zijn jeugd op hoog niveau aan waterpolo deed, begon zijn voetbalcarrière bij DOSC in Den Dolder. Daar belandde hij min of meer per toeval in het doel en maakte snel daarna de overstap naar FC Utrecht. Hij keepte daar vooral in Jong FC Utrecht en kwam vorig seizoen tijdens de zomer over naar Excelsior. Na een proefperiode verdiende hij in Rotterdam een contract voor één seizoen en dat is nu dus met twee seizoenen verlengd.

Mindset
Bij Excelsior speelde hij afgelopen jaar vooral in het succesvolle Excelsior 2, maar na de winterstop zat hij ook bij veel wedstrijden als tweede keeper op de bank. ,,Keihard trainen met keeperstrainer Rob van Dijk heeft mij beter gemaakt, maar dat ik tweede keeper was de laatste maanden van de competitie, heeft vooral in mijn mindset iets veranderd. Ik ben er nu nog meer op gebrand om op termijn eerste keeper te worden in de Eredivisie.’’

Eredivisiedebuut
Even leek het erop dat hij uitgerekend in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht zijn debuut in de Eredivisie zou maken. Het meespelen van eerste doelman Tom Muyters was onzeker, maar uiteindelijk kon de Belg toch spelen. ,,Balen natuurlijk, want ik had graag tegen FC Utrecht mijn eredivisiedebuut gemaakt. Ik ga er echter vanuit dat die kans vanzelf komt. Ik ga er ook de komende twee jaar in elk geval weer alles aan doen’’, aldus de ambitieuze doelman.

Terug naar overzicht