Nieuwe aanwinst Excelsior Rotterdam: Fredy Ribeiro

20 juli 2016

De 26 jarige international uit Angola tekent voor 1 seizoen bij De Rotterdammers. Ribeiro is een aanvaller en kwam afgelopen seizoen uit voor het Angolese Libolo.

In 2009 vertrok Ribeiro naar Portugal om daar bij Belenenses onder 19 te voetballen. Hoofdtrainer Mitchell van der Gaag zat toen bij Maritimo en volgde Ribeiro al op de voet. Later kwamen ze beide bij Belenenses terecht, waarmee ze in 2013 promoveerde naar het hoogste niveau. In de volgende jaren heeft Van der Gaag de carrière van de aanvaller altijd op de voet gevolgd.

Van der Gaag heeft hoge verwachtingen van de international: ,,Ribeiro is na Portugal terug gegaan naar Angola waar hij voor Libolo heeft gespeeld. In Angola leer je wel wat hard werken is. In zo’n omgeving wordt je snel volwassen’’. Ribeiro gaf afgelopen seizoen zelf aan graag naar Europa te willen, zijn keuze viel uiteindelijk op Excelsior. ,,Ik verwacht dat zijn sterkste jaren nu moeten komen. Hij kan op 3 posities uit de voeten, is een man van de acties, sterk in 1 tegen 1 duels en een echte teamplayer’’, aldus de hoofdtrainer van Excelsior.

Ribeiro speelde in Angola voor Libolo en in Portugal voor Belenenses. Daarnaast heeft hij in meerdere vertegenwoordigende jeugdelftallen van Portugal gespeeld. Daarna kwam hij in Angola uit als international waar hij 7 wedstrijden speelde en 1 doelpunt maakte.

Terug naar overzicht