Nieuwe tand voor Hicham Faik van Tandzorg.nl

13 maart 2017

Hicham Faik hoopt deze week weer een gaaf gebit te hebben. De middenvelder meldde zich vanochtend in alle vroegte bij Tandzorg.nl in Rotterdam, waar Dick Smit de voorbereidingen trof voor herstel van zijn afgebroken voortand.

Tandheelkunde
Smit is verantwoordelijk voor de tandheelkunde van de selectie van Excelsior Rotterdam en hij kwam zaterdag na afloop meteen een kijkje nemen in de kleedkamer om de afgebroken tand van Faik te bekijken. Faik botste tijdens de wedstrijd tegen SC Heerenveen tegen Jurgen Mattheij, waardoor zijn voortand afbrak.

Tulband
Mattheij speelde het duel uit met een tulband rond zijn hoofdwond, terwijl Faik na afloop pogingen deed om zijn afgebroken tand terug te vinden. Samen met materiaalman John van Tilburg en de ballenjongens liep hij tevergeefs het hele strafschopgebied na. Na afloop stond hij de media te woord die natuurlijk alles over de botsing wilden weten.

Belangrijk
,,De drie punten zijn natuurlijk heel erg belangrijk, maar ik ben wel een tand kwijt’’, vatte hij de wedstrijd samen. ,,Ik vind tanden best wel belangrijk en het liefst houd ik mijn eigen tanden. We hebben ons best gedaan, maar helaas hebben we de tand niet gevonden. Ik heb al gehoord dat ze er gelukkig iets aan kunnen doen, dus ik hoop dat mijn tand snel hersteld is.’’

FC Knudde
Smit van Tandzorg.nl trof vanochtend alle voorbereidingen voor het herstel. Het afgebroken deel zal in porselein worden nagemaakt. Intussen heeft zijn ‘blessure’ nogal wat losgemaakt. Studio Sport besteedde aandacht aan het incident, er kwamen mailtjes bij de club binnen met tips om het afgebroken deel te vinden en Faik haalde vanochtend zelfs de strip FC Knudde. De middenvelder hoopt dat zijn tand snel is hersteld, pas dan kan hij ook om lachen.


Stanley Elbers assisteert bij de behandeling van Hicham Faik bij Tandzorg.nl.

Terug naar overzicht