Stanley Elbers tekent contract bij Excelsior

31 augustus 2015

Stanley Elbers heeft bij Excelsior een contract ondertekend voor drie seizoenen. De 23-jarige aanvaller is afkomstig van Helmond Sport. Daar stond hij sinds 2013 onder contract. Elbers was naar eigen zeggen toe aan een stap omhoog en is blij dat hij bij Excelsior de kans krijgt om zich verder te ontwikkelen.
,,Ik heb een goed gevoel over Excelsior’’, zegt Stanley Elbers. ,,Het is allemaal snel gegaan, want Excelsior meldde zich vrijdag en vandaag heb ik mijn handtekening gezet. Ik ben heel blij dat de club snel heeft gehandeld en heb veel zin om mezelf in de Eredivisie te laten zien.’’
Voordat hij een contract tekende in Helmond klopte Excelsior – toen nog getraind door Leon Vlemmings – al eens bij hem aan. Destijds koos hij voor Helmond Sport. ,,Dat had niets met de club te maken. Ik vond Excelsior toen al een mooie club en dat is nog steeds zo.’’
Een week geleden raakte Elbers geblesseerd aan zijn hamstring. ,,Op zo’n moment gaan er allerlei dingen door je hoofd. In eerste instantie dachten ze dat het heel ernstig was, maar gelukkig bleek het mee te vallen. Wel zal ik vier, vijf weken geduld moeten hebben. Dat is natuurlijk niet leuk, maar ik ben vooral heel blij dat het uiteindelijk toch meeviel.’’
,,Ik heb een mooie tijd gehad in Helmond, al vond ik het wel vervelend dat het ver van mijn ouders was, die in Wassenaar wonen. In mijn eerste seizoen moest ik nog wennen, maar in mijn tweede jaar heb ik een goed seizoen gehad. Ik heb mezelf ontwikkeld en wilde nu graag een stap omhoog maken. Ik ben blij dat Excelsior mij die kans geeft en nu moet ik het laten zien en mezelf bewijzen.’’
Elbers speelde eerder voor RKSV DoCoS, UVS en ADO Den Haag. Ook kwam hij uit voor het Nederlands beloftenelftal. Elbers heeft in totaal 87 wedstrijden gespeeld in het betaalde voetbal en was vorig seizoen clubtopscorer van Helmond Sport met dertien doelpunten.

Terug naar overzicht