Terell Ondaan tekent contract voor drie jaar

8 juli 2016

Terell Ondaan sluit volgende week aan bij de selectie van Excelsior. De 22-jarige aanvaller tekent in Rotterdam een contract voor drie seizoenen. De afgelopen drie jaar speelde hij voor Willem II, maar afgelopen seizoen kwam hij daar als gevolg van een blessure minder aan spelen toe.

Trainingskamp
,,Ik heb erg veel zin om bij Excelsior te beginnen en om te laten zien wat ik in mij heb’’, zegt Terell Ondaan. ,,Maandag word ik eerst medisch gekeurd en dan gaan we dinsdag meteen op trainingskamp. Een goed moment om aan te sluiten inderdaad, want daar leer je je teamgenoten goed kennen. Dat zal echter geen problemen opleveren, want ik ken al veel spelers van Excelsior.’’

Spelen en vertrouwen krijgen
Over de knieblessure die hem afgelopen seizoen aan de kant hield, wil hij het niet meer hebben. ,,Dat is geweest, ik heb geen zin om terug te kijken. Ik kijk liever vooruit en wil veel spelen en vertrouwen krijgen. Dat is ook wat Excelsior en de trainer willen en ik ben ze daarom heel dankbaar voor deze kans.’’

Linkerkant
,,De trainer is overtuigd van mijn kwaliteiten. Hij was heel direct en dat is wat ik nu nodig heb. Ik kan in principe op verschillende posities in de aanval spelen, maar ik ben gehaald om vanaf de linkerkant acties te maken. Niet te veel nadenken en acties maken, dan komt alles goed. Daar ga ik me dus op focussen.’’

Debuut bij Telstar
Ondaan speelde in de jeugdopleidingen van Ajax en AZ en maakte zijn debuut in het betaalde voetbal bij SC Telstar. Daar speelde hij op 5 augustus 2013 zijn eerste wedstrijd tegen Jong Ajax. In 2013 verhuisde de geboren Amsterdammer naar Willem II waar hij 78 wedstrijden speelde, waarvan 44 in de Eredivisie. Daarin kwam hij negen keer tot scoren.

Alles doen en geven
,,Excelsior leeft’’, dat heb ik gemerkt toen ik hier vorig jaar met Willem II was. ,,De tribunes zaten goed vol en de club is nu bezig met uitbreiding van het stadion. Er zitten misschien minder mensen dan bij Willem II, maar dat zegt me niets. De club is ambitieus, dat is het belangrijkste. Excelsior speelt bovendien voor het derde seizoen in de Eredivisie. Ik kijk er naar uit om in Rotterdam op het veld te staan en ga alles doen en geven voor Excelsior.’’

Foto: Carla Vos

Terug naar overzicht