0-0 tegen NAC Breda na afgekeurd doelpunt van Excelsior

11 februari 2018

Excelsior Rotterdam pakte op eigen veld een punt tegen NAC Breda, omdat beide teams niet tot scoren kwamen (0-0). Hoewel. Excelsior maakte wel een doelpunt, maar deze treffer werd ten onterechte afgekeurd, daar waren vriend en vijand het na afloop over eens.

Geldig
Het gebeurde allemaal kort na rust toen Stanley Elbers de bal voorzette en Mike van Duinen afrondde. Het juichen was helaas van korte duur, want de assistent-scheidsrechter gaf aan dat de bal bij de voorzet over de achterlijn was gegaan. De arbitrage bleef zelfs na afloop van de wedstrijd bij dit standpunt, ondanks dat vrijwel iedereen het erover eens was dat de treffer gewoon geldig was.

Fouten
NAC Breda trainer Stijn Vreven erkende tijdens de persconferentie dat het doelpunt ten onrechte was geannuleerd, terwijl Mitchell van der Gaag zich vooral ergerde aan het feit dat de arbitrage de fout niet wilde toegeven. ,,We hebben er niets meer aan, maar we maken allemaal fouten. Wees dan alleen een vent door toe te geven dat je ernaast zat.’’

Lachwekkend
Mike van Duinen was na afloop nog steeds woest en zakte bij het terugzien van de beelden bijkans door de grond: ,,Dit is lachwekkend, ik heb er geen woorden voor.’’ Van Duinen erkende overigens ook dat hij vlak voor tijd alsnog de winnende had kunnen en moeten maken, maar toen stond doelman Nigel Bertrams in de weg. Daardoor moesten beide ploegen genoegen nemen met een punt en daar waren vooral de gasten gelukkig mee.

Paal
Excelsior begon het duel tegen NAC Breda goed met een schot op de paal van Hicham Faik. Van Duinen was dreigend en een vrije trap van Luigi Bruins werd door Bertrams uit de hoek getikt. De groot kans was evenwel voor de gasten, maar de kopbal van Mounir El Allouchi ging net naast het doel. De tweede helft begon met het ‘doelpunt’ van Van Duinen en kort erna schoot Stanley Elbers naast het doel.

Punten sprokkelen
Na rust viel er helaas minder te beleven, al kreeg Van Duinen dus vlak voor tijd nog een enorme kans. Thierry Ambrose was nog gevaarlijk namens NAC Breda, maar vond Wout Faes en Theo Zwarthoed op zijn weg. ,,De ploeg heeft hard gewerkt, we hebben kansen gecreëerd en weinig weggegeven’’, zei Van der Gaag na afloop. ,,We hebben ook een geweldig doelpunt gemaakt, maar die werd afgekeurd. Ik zei het vorige week al: we moeten punten sprokkelen en we hebben er na vandaag in elk geval weer eentje bij.’’

Scheidsrechter: Danny Makkelie
Gele kaarten: Garcia, Mari (NAC Breda)