Excelsior morgen weer naar De Graafschap

27 september 2013

Excelsior won afgelopen dinsdag met 1-3 van De Graafschap. De Kralingers stappen morgen opnieuw in de bus richting Doetinchem, nu voor het competitietreffen met de Superboeren. Met een goed gevoel, maar van onderschatting is geen sprake. Jon Dahl Tomasson neemt dezelfde achttien spelers mee als afgelopen dinsdag.
Dinsdag kregen de toeschouwers op de Vijverberg een leuke wedstrijd te zien, met veel mogelijkheden voor beide doelen. Excelsior kwam voor rust twee keer op voorsprong. Eerst vanaf elf meter via Lars Hutten, daarna – nadat Anco Jansen namens de thuisploeg 1-1 had gemaakt – via Daan Blij. In de tweede helft lieten de Kralingers het lang na om het duel definitief in het slot te gooien. Uiteindelijk maakte Kevin Vermeulen in blessuretijd de bevrijdende 1-3, waardoor Excelsior de volgende bekerronde bereikte.
,,Wij vinden elke wedstrijd belangrijk en dus benaderen we elke wedstrijd ook zo’’, kijkt Jon Dahl Tomasson vooruit naar de wedstrijd van morgen. ,,We hebben dinsdag gewonnen, maar ik geloof niet dat de spelers De Graafschap daardoor gaan onderschatten. Ik ben juist zeer tevreden over de gedrevenheid van deze groep. We hebben wel te weinig punten, maar dat heeft vooral met onszelf te maken. Met name het rendement voor de goal moet beter’’, aldus Tomasson .
Vorig seizoen was De Graafschap – Excelsior de openingswedstrijd van het seizoen. Beide clubs waren het jaar ervoor gedegradeerd uit de Eredivisie. In Doetinchem wonnen de Superboeren uiteindelijk met 2-0. Beide treffers vielen in de tweede helft van de wedstrijd. Ook in Rotterdam was De Graafschap te sterk voor Excelsior. Het werd 1-3 dankzij twee treffers van Anco Jansen en één van Piotr Parzyszek. Namens Excelsior scoorde Roland Alberg tegen. Momenteel bezetten De Graafschap en Excelsior respectievelijk de vijfde en dertiende plaats in de Jupiler League. De Kralingers hebben vier punten minder dan de Superboeren.