Excelsior wint verdiend in Maastricht van MVV

7 september 2013

Het lukte de Kralingers vanavond om een uitwedstrijd te winnen sinds twee en een half jaar. De drie punten werden behaald tijdens het uitduel tegen MVV Maastricht. Invaller Kevin Vermeulen maakte het verschil. Dankzij een schitterend doelpunt van de invaller won Excelsior met 0-1.

Het doelpunt was verdiend voor de mannen uit Kralingen. Na veel kansen was het Vermeulen die de bal tussen de palen kreeg. Na een voorzet van Hutten stifte Vermeulen de bal over de keeper en maakte een prachtig doelpunt. ,,Dit is een terechte overwinning. We waren in de eerste helft overtuigend beter maar hadden wel veel kansen nodig om te scoren,” aldus matchwinnaar Vermeulen.
Hoewel de eerste kans in de wedstrijd voor MVV was, deed Excelsior absoluut niet onder voor de thuisploeg. In de eerste helft speelde Excelsior goed, met name het veldspel van de Kralingers was veel beter dan dat van MVV. Dit resulteerde in kansen voor zowel Veldwijk als Hutten maar helaas geen treffers. De ploegen gingen rusten met een 0-0 tussenstand.
In de tweede helft kwam MVV scherp uit de kleedkamer. De thuisploeg werd gevaarlijk voor het doel van Excelsior maar kreeg de bal ook niet in het doel. In de 66e minuut kwam Kevin Vermeulen voor Jordan Botaka in het veld, die de bal wel tussen de palen wist te krijgen. De verdiende 0-1 voorsprong werd vastgehouden door de Kralingers tot het eindsignaal van scheidsrechter Bax.
Excelsior won voor het eerst sinds 15 mei 2011 op vreemde bodem en keerde huiswaarts met drie terechte punten.

76. Vermeulen 0-1