Interview Eric Verwey van de Excelsior Business Club

1 september 2013

Sportief was de afgelopen voetbaljaargang niet best, op commercieel gebied gaat het gelukkig nog steeds goed met Excelsior. Ook de Excelsior Business Club heeft een geslaagd jaar achter de rug. De activiteiten werden door de leden goed bezocht en hoog gewaardeerd. Voorzitter Eric Verwey kijkt daarom tevreden terug, maar vooral enthousiast vooruit naar dit seizoen.

,,Ik denk dat de businessclub in slechte sportieve tijden een bindende factor kan zijn’’, zegt voorzitter Eric Verwey van de Excelsior Business Club. ,,Ondanks de tegenvallende sportieve prestaties is er toch een groei van het aantal sponsoren en businessclubleden. Veel bedrijven zien het sponsorschap steeds meer als een totaalpakket. Ze willen leuk voetbal zien, maar kijken daarnaast ook naar wat het sponsorschap ze oplevert. Ze willen kunnen netwerken om business aan hun sponsorschap over te houden. Daarin kunnen wij als businessclub een belangrijke rol spelen.’’
De Excelsior Business Club wist de leden ook afgelopen seizoen weer te verrassen met een uitgebreid en gevarieerd programma. Vaste activiteiten, maar ook nieuwe events. Meest opvallende was de eerste editie van Businessplatform Kralingen op 26 maart van dit jaar. Leden van de Excelsior Business Club konden daar kennismaken met collega-ondernemers van de Vrienden van het CHIO en de businessclub van hockeyclub Leonidas. Er kwamen zo’n 180 ondernemers op af. ,,Een groot succes, dus we gaan hier zeker een vervolg aan geven. Door drie businessclubs samen te brengen, wordt het netwerk alleen maar groter.’’
Naast de traditionele openingsavond en de golfdag aan het eind van het seizoen – ook afgelopen seizoen georganiseerd in samenwerking met de Rabobank – waren er afgelopen jaar onder meer verschillende businesslunches met sprekers als Raemon Sluiter en Kees Jansma, een bedrijfsbezoek aan AKD advocaten & notarissen op de 44e verdieping van de imposante Maastoren aan de rand van de Erasmusbrug, en een bezoek aan het Champions League duel tussen Manchester United en Real Madrid inclusief lunch met Robin van Persie.
,,We hebben veel gedaan’’, stelt Verwey terugkijkend vast. ,,De evenementen werden goed bezocht. Gemiddeld 60 tot 80 bezoekers per lunch, ruim 100 deelnemers aan de golfdag en 60 leden waren erbij tijdens de voetbalreis naar Manchester. We hebben ook veel complimenten gekregen, dus onze leden zijn gelukkig tevreden over wat wij organiseren. Ook in het sponsoronderzoek van de KNVB scoorden wij goed ten opzichte van alle eerste divisie clubs. Dat is natuurlijk leuk om te horen en een waanzinnige stimulans voor ons om op deze voet door te gaan.’’
Verwey is tevreden met het bestuur van de Excelsior Business Club, dat begin vorig jaar versterking kreeg van Paul Visser van V&W Facility Support en Theo Timmers van Van Lanschot. Dit seizoen heeft commercieel manager Wouter Gudde van Excelsior officieel de plek overgenomen van Ferry de Haan, die zich vooral gaat richten op zijn taak als algemeen directeur. ,,Wij deden al veel in samenspraak met Wouter, dus dat komt helemaal goed. Verder zijn we blij met de inspanningen van Jessica Hubers. Zij is inmiddels ook een belangrijk gezicht van de Excelsior Business Club geworden.’’
De Excelsior Business Club organiseert ook dit jaar weer een openingsavond, businesslunches en de golfdag. ,,Dat zijn onze terugkerende evenementen, onze vaste pijlers. Daarnaast proberen we steeds nieuwe dingen te verzinnen. We zullen in elk geval een vervolg proberen te geven aan Businessplatform Kralingen. Daarnaast willen we dat op kleinschaliger niveau gaan doen, bijvoorbeeld met ontbijtbijeenkomsten, waardoor ondernemers nog intensiever met elkaar kunnen netwerken.’’
,,Inmiddels hebben we de openingsavond en een voorwedstrijd achter de rug tegen de businessclub van Sparta. Daar kwamen meteen zoveel aanmeldingen voor binnen, dat het op voorhand een succes was. Ook leuk natuurlijk dat we Leo Beenhakker als coach hadden. Later dit seizoen, bij de uitwedstrijd tegen Sparta, zullen we opnieuw tegen elkaar spelen. Namen heb ik nog niet, maar we hebben ook dit jaar vast weer leuke sprekers en organiseren we in oktober een event met de ING bank. Ook bezoeken we die maand een hi-tech organisatie in Eindhoven, gecombineerd met een bezoek aan de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven. De lat ligt hoog, maar we gaan weer ons best doen om er opnieuw een mooi jaar van te maken.’’

Meer Business nieuws

vr 19 februari 2021

Het Excelsior-gevoel van Tim van der Neut

In 2012 kwam Tim van der Neut op uitnodiging van Aart van de Poll een keer…

Lees meer

do 31 december 2020

Voscon helpt Excelsior met werkzaamheden in het stadion

,,Wij hebben echt mazzel’’, zegt Ronald van de Merwe gekscherend als het gaat over het sponsorschap…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek