Lunchbijeenkomst bij ING over effectief netwerken

3 oktober 2013

Voor de eerste lunchbijeenkomst van dit seizoen was de Excelsior Business Club vandaag te gast bij ING in Rotterdam. Deze bijeenkomst vond plaats op de 37e verdieping van het Delftse Poort gebouw aan het Weena in het centrum van de stad.
Ruim tachtig leden waren afgekomen op deze lunchbijeenkomst over netwerken. De middag begon, na een welkomstwoord van Paul Visser namens het bestuur van de Excelsior Business Club, met een korte presentatie over de dienstverlening van ING door regiodirecteur midden- en kleinbedrijf Dick de Boer. Uiteraard heette hij iedereen welkom op de 37e verdieping van het bijzondere kantoorgebouw. De aanwezigen hadden even daarvoor al bewonderend van het uitzicht genoten.

bclunching02
Voordat de businessclubleden konden genieten van een heerlijk lunchbuffet, was er een presentatie van Jochem Klijn van Netwerken.nl. De kern van zijn verhaal ‘Effectief netwerken’ was dat je als ondernemer jezelf niet moet verkopen, maar dat je gekocht moet worden. Als voorbeeld haalde hij Apple aan. Als dit bedrijf een nieuwe iPad op de markt brengt, staan de mensen daar letterlijk voor in de rij.

bclunching03
Dé misvatting volgens Klijn is dat een avond netwerken geslaagd is als je zo veel mogelijk visitekaartjes hebt verzameld: ,,Netwerken heeft in beginsel niets met jou, maar vooral met de ander te maken’’, betoogde hij. Veel mensen communiceren volgens hem wel, maar willen te graag hun eigen verhaal kwijt. De kunst is juist om goed en oprecht te luisteren naar anderen. Zo kom je erachter wat iemand nodig heeft en of jij daar – via jouw netwerk – invulling aan kunt geven.
Want, zo vervolgde hij, de kunst is dat anderen jou gaan aanbevelen bij ondernemers binnen hun netwerk. ,,Koude acquisitie levert minder op dan wanneer mensen uit jouw netwerk jou introduceren bij mensen uit hun eigen netwerk. Je gaat dus niet zelf aan jouw doelgroep vertellen waarom ze zaken moeten doen met jou, maar dat doet jouw netwerk voor jou. Zij fungeren als ambassadeurs voor jou.’’
Goed en oprecht luisteren naar mensen is volgens Klijn het ‘zaaien’ en als die mensen jou vervolgens gaan aanbevelen bij mensen binnen hun netwerk, kun je gaan ‘oogsten’. Of, zoals Klijn het begrip netwerken samenvat: ‘Het bouwen, onderhouden en optimaal benutten van persoonlijke relaties met als uitgangspunt de ander van dienst te zijn, zodat de resultaten die men nastreeft vrij baan krijgen om zich optimaal te manifesteren.’

bclunching04
Binnenkort krijgen alle aanwezigen de e-book versie van ‘Netwerken op karakter’ van Jochem Klijn via de mail toegestuurd. De volgende bijeenkomst van de Excelsior Business Club is op vrijdag 25 oktober. Na een bezoek aan de High Tech Campus in Eindhoven, staat ’s avonds een bezoek op het programma aan de uitwedstrijd van Excelsior tegen FC Eindhoven. De wedstrijd zal bekeken worden vanuit het gastenvak, waar ook de supporters van Excelsior plaatsnemen. Leden van de businessclub ontvangen komende week een uitnodiging voor dit event.

Meer Business nieuws

vr 19 februari 2021

Het Excelsior-gevoel van Tim van der Neut

In 2012 kwam Tim van der Neut op uitnodiging van Aart van de Poll een keer…

Lees meer

do 31 december 2020

Voscon helpt Excelsior met werkzaamheden in het stadion

,,Wij hebben echt mazzel’’, zegt Ronald van de Merwe gekscherend als het gaat over het sponsorschap…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek