Spits Marko Maletic tekent voor twee seizoenen

27 juni 2014

Spits Marko Maletic speelt de komende twee seizoenen voor Excelsior. De 20-jarige aanvaller is afkomstig van het Duitse VFB Stuttgart, dat hem afgelopen seizoen verhuurde aan FC Oss. Daar speelde hij 29 competitiewedstrijden, waarin hij acht keer scoorde. In Kralingen wil Maletic, die vandaag eerst nog medisch wordt gekeurd, zich verder gaan ontwikkelen. Hij tekent een contract voor twee jaar, met een optie voor een derde seizoen.
,,Ik heb nu een jaar in de Jupiler League gespeeld en bij Excelsior wil ik de volgende stap maken’’, zegt Maletic, ,,Met FC Oss was het een moeilijk seizoen. Ik sloot begin september aan bij de selectie, daarna vertrok de trainer en pas rond de winterstop had ik me echt aangepast. Na de winter heb ik laten zien wat ik kan, maar ik kan nog meer. Dat moet ik nu komend seizoen laten zien bij Excelsior in de Eredivisie. Ik kijk daar erg naar uit.’’
Via de jeugdopleidingen van De Graafschap en FC Utrecht belandde de geboren Bosniër in 2012 bij VFB Stuttgart. ,,Ik heb in het eerste jaar daar een speciaal programma gevolgd om fysiek sterker te worden.’’ Daarnaast speelde hij voor het tweede team van de club. Afgelopen jaar voetbalde hij op huurbasis voor FC Oss. Hoewel zijn contract in Duitsland nog een jaar doorliep, is hij blij met de transfer naar Kralingen: ,,Bij het eerste was er veel concurrentie en bij het tweede team gaat Stuttgart bezuinigen. Daarom ben ik blij met de kans die Excelsior mij biedt.’’
Hoofdtrainer Marinus Dijkhuizen was voor de in Belgrado geboren aanvaller, die sinds zijn derde in Nederland woont en ook een Nederlands paspoort heeft, een belangrijke reden om voor Excelsior te kiezen: ,,Ik heb hele goede dingen over hem gehoord. Hij was ook een spits dus ik denk dat ik veel van hem kan leren. Qua postuur ben ik wel met hem te vergelijken. Als spits ben ik niet iemand die veel diep gaat, maar wel een aanspeelpunt om rust te brengen in de ploeg. Uiteraard horen daar ook doelpunten bij. Bij FC Oss heb ik er negen gemaakt in de competitie en één in het bekertoernooi.’’
,,Ik heb voor het gesprek met Ferry de Haan eerst telefonisch met de trainer gesproken en zijn verhaal sprak me erg aan. Hij heeft verteld over het spel, het systeem, de trainingen en dat alles sprak mij enorm aan. Ik begrijp dat Excelsior een familiare club is en dat vind ik ook belangrijk. Er staat echt een team. Dat vind ik belangrijker dan ergens in het buitenland voetballen voor meer geld, maar in een team vol individuen. Ook daarom heb ik bewust voor Excelsior gekozen.’’
Maletic, die inmiddels zo’n veertig interlands achter zijn naam heeft voor Bosnië onder 17, 19 en 21, maakt er geen geheim van dat zijn ambities uiteindelijk verder reiken dan Excelsior: ,,Natuurlijk wil ik hogerop, maar ik moet het eerst bij Excelsior laten zien. Die club heeft bewezen een geweldige springplank te kunnen zijn. De transfer van Lars Veldwijk is wat dat betreft mooi voor hem, maar ook voor de club. Voorlopig richt ik me echter helemaal op Excelsior. Zaterdag gaan we beginnen en daar heb ik erg veel zin in.’’

Foto: Pro Shots/Joep Leenen

Meer Nieuws

vr 11 juni 2021

Volle stadions bij seizoenstart!

De aftrap van het nieuwe seizoen in de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en Pure Energie Eredivisie…

Lees meer

vr 11 juni 2021

Speelschema Keuken Kampioen Divisie seizoen 2021-2022

De KNVB heeft vandaag het definitieve speelschema gepresenteerd voor de Keuken Kampioen Divisie seizoen 2021-2022. Kijk…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN