Luigi Bruins keert terug bij Excelsior

Luigi Bruins keert terug bij Excelsior. De 27-jarige middenvelder tekent morgen, als alle formaliteiten zijn geregeld en de medische keuring achter de rug is, een contract voor één seizoen. Voor hem komt daarmee een eind aan een onzekere periode na zijn vertrek bij het Franse Nice. Bruins is vastbesloten om te laten zien wat hij in huis heeft.
Bruins stond maandag al voor het eerst op het trainingsveld met de selectie van Excelsior. ,,Dat was lekker’’, erkent hij. ,,Ik heb natuurlijk veel voor mezelf getraind, maar niet in groepsverband. Het was daarom heerlijk om weer kleine partijtjes en zo te kunnen spelen. Inderdaad komt ook een eind aan een frustrerende periode. Het is nooit leuk als je geen werk hebt en je je hobby niet kunt uitvoeren. Wat dat betreft is het fijn dat ik weer bij Excelsior aan de slag kan.’’
De middenvelder erkent dat een terugkeer bij de Kralingers aanvankelijk niet zijn bedoeling was. ,,Ik heb in de Franse competitie gespeeld, niet heel veel wedstrijden, maar toch aardig wat. De Franse competitie is behoorlijk sterk, dus ik had wel verwacht dat er clubs zouden komen. Helaas gebeurde dat niet. Nieuw was dat niet, na bijna honderd wedstrijden voor Feyenoord gebeurde eerder hetzelfde. Blijkbaar heb ik een stempel waardoor clubs niet voor mij kiezen.’’
Het komend jaar wil hij bij Excelsior het ongelijk van die clubs aantonen: ,,Het gevoel bij Excelsior is altijd goed. De eerste keer dat ik hier terugkeerde, in 2012, heb ik volgens mij laten zien dat ik het eredivisieniveau aan kan. Ik ben nu terug met de extra bagage die ik in het buitenland heb opgedaan. Ik ben benieuwd hoe het nu gaat aflopen, ik ben er in elk geval van overtuigd dat ik het niveau van de Eredivisie aan kan.’’
In de afgelopen tijd trainde Luigi Bruins al regelmatig op Woudestein. Samen met zijn goede vriend Ryan Koolwijk met hun voormalig jeugdtrainer Marco van Lochem. Ook trainden ze onder leiding van personal trainer Noel Cabral Dos Reis in sportschool Sportlijf: ,,Zij hebben ervoor gezorgd dat wij goed konden trainen en altijd gemotiveerd waren. Daar zijn wij hen allebei heel dankbaar voor. Ik voel me goed, dus als de trainer een beroep op me doet, zou ik zaterdag al kunnen invallen.’’
Bruins is er dus klaar voor als Excelsior het in eigen stadion opneemt tegen FC Dordrecht. Daar treft hij dan zijn vriend Ryan Koolwijk bij de tegenstander: ,,Dat is heel raar. Afgelopen donderdag stonden we nog samen op het trainingsveld en zaterdag staan we tegenover elkaar. Excelsior heeft volgens mij een goede ploeg, die niet hoeft te degraderen. Met een beetje geluk kunnen we er zelfs rechtstreeks inblijven in deze competitie. Ik heb er veel zin in om daar een bijdrage aan te leveren.’’

Meer Nieuws

zo 29 november 2020

Vacature: Grafisch vormgeving stagiair(e) Excelsior

Heb jij er altijd al van gedroomd om in de voetbalwereld te werken? Ben jij goed…

Lees meer

za 28 november 2020

Excelsior Rotterdam met 3-1 onderuit in Kerkrade

Drie punten zaten er voor dit duel tussen Excelsior Rotterdam en Roda JC Kerkrade. Dat beide…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
FC Volendam

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 december, 2020

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Jong FC Utrecht vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 11 december, 2020

18:45, Sportpark Zoudenbalch

Geen publiek

Excelsior vs
SC Cambuur

Keuken Kampioen Divisie

Zondag 20 december, 2020

12:15, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
FC Volendam

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 december, 2020

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Jong FC Utrecht vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 11 december, 2020

18:45, Sportpark Zoudenbalch

Geen publiek

Excelsior vs
SC Cambuur

Keuken Kampioen Divisie

Zondag 20 december, 2020

12:15, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
FC Volendam

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 december, 2020

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Jong FC Utrecht vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 11 december, 2020

18:45, Sportpark Zoudenbalch

Geen publiek

Excelsior vs
SC Cambuur

Keuken Kampioen Divisie

Zondag 20 december, 2020

12:15, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
FC Volendam

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 december, 2020

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Jong FC Utrecht vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 11 december, 2020

18:45, Sportpark Zoudenbalch

Geen publiek

Excelsior vs
SC Cambuur

Keuken Kampioen Divisie

Zondag 20 december, 2020

12:15, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek