Bas Kuipers tekent tweejarig contract bij Excelsior

19 juni 2015

Ook Bas Kuipers blijft bij Excelsior. De 20-jarige verdediger, afgelopen seizoen gehuurd van Ajax, zet in Kralingen zijn handtekening onder een contract voor twee seizoenen. Kuipers speelde twee seizoenen terug nog met Jong Ajax tegen Excelsior in de Jupiler League en kwam afgelopen jaar in de Eredivisie in dertig wedstrijden namens Excelsior in actie. Onlangs speelde hij enkele wedstrijden met Jong Oranje tijdens een toernooi in het Franse Toulon.
,,Ik heb er even over gedaan, omdat ik alles op een rij wilde zetten’’, zegt Bas Kuipers over zijn keuze om bij Excelsior te blijven. ,,Ik heb een goed gevoel bij Excelsior, de club deed ook veel moeite voor mij. Bij Excelsior kan ik bovendien lekker spelen, vlieguren maken in de Eredivisie. Dat is voor mij het beste en daarom wil ik heel graag hier blijven.’’
De Amsterdammer, die het afgelopen jaar op huurbasis in Kralingen voetbalde, komt nu definitief onder contract in Rotterdam. ,,Ik ben hier vorig jaar heel goed opgevangen door iedereen, ook door de supporters. Aan het eind van het seizoen kwamen mensen naar me toe om te vragen of ik wilde blijven. Dat geeft wel aan dat Excelsior een warme club is.’’
Kuipers wordt komend seizoen herenigd met Fons Groenendijk, die eerder zijn trainer was bij Jong Ajax. ,,Dat was een speciaal seizoen voor mij, omdat het toen mijn debuut in het betaalde voetbal was. Het is heel leuk dat wij elkaar nu weer bij Excelsior gaan tegenkomen.’’
Groenendijk op zijn beurt is blij dat Kuipers bij Excelsior blijft: ,,Ik ken hem vanuit mijn tijd bij Jong Ajax. Hij heeft daarna de stap gemaakt naar Excelsior. Mij is destijds al gevraagd of hij de Eredivisie aan zou kunnen. Dat gevoel had ik en dat heeft hij afgelopen seizoen ook aangetoond. Hij heeft laten zien dat hij zijn mannetje staat, ook in de Eredivisie. Bas heeft een prima seizoen achter de rug en daarom is het goed nieuws dat hij hier blijft.’’
,,Ik heb het idee dat hij nog steeds niet aan zijn plafond zit en nog verder kan doorgroeien. Het vastleggen van een jonge en talentvolle speler als Bas Kuipers past ook bij het beleid van Excelsior. Hij was bij Jong Ajax inderdaad aanvoerder bij mij. Er waren destijds wekelijks veel wisselingen en hij zat eigenlijk altijd bij de ploeg. Ondanks zijn leeftijd heb ik hem daarom toen aanvoerder gemaakt.’’
Bas Kuipers heeft zin in het komende seizoen: ,,Natuurlijk weten we dat het weer lastig gaat worden, maar het team blijft grotendeels bij elkaar en met wat versterkingen erbij ben ik ervan overtuigd dat we er weer een mooi jaar van kunnen maken. Het tweede jaar Eredivisie is altijd lastiger, maar wij moeten daar niet bang voor zijn.’’

Meer Nieuws

di 19 januari 2021

Excelsior bereikt kwartfinales van het TOTO KNVB Bekertoernooi

Het was pas de tweede ontmoeting tussen Excelsior Rotterdam en MVV Maastricht in het bekertoernooi. De…

Lees meer

ma 18 januari 2021

Mats Wieffer kijkt vooruit op bekertreffen met MVV

Excelsior Rotterdam speelt morgen in het bekertoernooi tegen MVV Maastricht. De aftrap van dit duel om…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Aankomende wedstrijden

TOP Oss vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 23 januari, 2021

16:30, Frans Heesenstadion

Geen publiek

Excelsior vs
FC Den Bosch

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 30 januari, 2021

14:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

FC Volendam vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 5 februari, 2021

21:00, Krasstadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

TOP Oss vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 23 januari, 2021

16:30, Frans Heesenstadion

Geen publiek

Excelsior vs
FC Den Bosch

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 30 januari, 2021

14:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

FC Volendam vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 5 februari, 2021

21:00, Krasstadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

TOP Oss vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 23 januari, 2021

16:30, Frans Heesenstadion

Geen publiek

Excelsior vs
FC Den Bosch

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 30 januari, 2021

14:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

FC Volendam vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 5 februari, 2021

21:00, Krasstadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

TOP Oss vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 23 januari, 2021

16:30, Frans Heesenstadion

Geen publiek

Excelsior vs
FC Den Bosch

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 30 januari, 2021

14:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

FC Volendam vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 5 februari, 2021

21:00, Krasstadion

Geen publiek