Luigi Bruins ook komende twee jaar bij Excelsior

Luigi Bruins blijft bij Excelsior. De 28-jarige middenvelder zet zijn handtekening onder een contract voor twee seizoenen. Afgelopen jaar keerde Bruins terug in Kralingen, waar hij eerder de jeugdopleiding doorliep en vier seizoenen in het eerste speelde.
In 2012 keerde hij na een periode bij Feyenoord en Red Bull Salzburg terug bij Excelsior en nu verlengt hij zijn verblijf in Kralingen dus met twee seizoenen, nadat hij vorig seizoen al 22 keer in actie kwam voor de Kralingers. Voor zijn terugkeer speelde hij twee seizoenen voor het Franse Olympique Nice.
,,Ik heb het goed naar mijn zin’’, zo motiveert Bruins de keuze om bij Excelsior te blijven. ,,Als team en persoonlijk was het een goed seizoen en omdat ik op zoek was naar stabiliteit en ook omdat we komend seizoen weer in de Eredivisie spelen, heb ik bijgetekend. Ik kijk uit naar de komende twee jaar bij Excelsior.’’
,,Gezien de prestaties van afgelopen jaar denk ik ook dat er nog rek zit in de ploeg’’, gaat hij verder. ,,Tegen een aantal teams hadden we meer punten moeten pakken en daarom heb ik vertrouwen in het komende seizoen.’’ Dat gebeurt onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Fons Groenendijk. ,,Ik ken hem nog niet’’, zegt Bruins. ,,In de gesprekken met Ferry was hij echter positief over de nieuwe trainer, dus ik heb daar alle vertrouwen in.’’
Hoofdtrainer Fons Groenendijk is blij met de contractverlenging van Luigi Bruins: ,,Dat is goed nieuws voor iedereen bij Excelsior. Zijn kwaliteiten staan buiten elke discussie. Hij is een heel goede speler, die altijd vooruit voetbalt en denkt. Daar houd ik van. Het is ook goed dat andere jongens zien dat Excelsior dit soort spelers weet te behouden en dat die hier willen spelen.’’
Groenendijk hoopt dat dit een positief signaal is voor andere spelers waarmee de club nog in gesprek is: ,,Als het lukt om die jongens te behouden, dan blijft de selectie grotendeels intact. Daarnaast willen we ook graag nog wat versterkingen halen. Het is altijd goed om een selectie op te frissen, want concurrentie binnen groep werkt stimulerend.’’
Overigens zal Luigi Bruins bij de eerste training hoogstwaarschijnlijk nog ontbreken. Hij is nog altijd niet hersteld van de voetblessure die hem in de slotfase van het afgelopen seizoen ook al aan de kant hield. ,,De wond waar ik last van bleef houden is geopereerd en nu dicht, maar mijn voet zit nog in het gips. Ik durf niet te zeggen hoe lang dat nog gaat duren, maar ik hoop zo snel mogelijk weer te kunnen beginnen.’’

Meer Nieuws

zo 29 november 2020

Vacature: Grafisch vormgeving stagiair(e) Excelsior

Heb jij er altijd al van gedroomd om in de voetbalwereld te werken? Ben jij goed…

Lees meer

za 28 november 2020

Excelsior Rotterdam met 3-1 onderuit in Kerkrade

Drie punten zaten er voor dit duel tussen Excelsior Rotterdam en Roda JC Kerkrade. Dat beide…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
FC Volendam

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 december, 2020

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Jong FC Utrecht vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 11 december, 2020

18:45, Sportpark Zoudenbalch

Geen publiek

Excelsior vs
SC Cambuur

Keuken Kampioen Divisie

Zondag 20 december, 2020

12:15, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
FC Volendam

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 december, 2020

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Jong FC Utrecht vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 11 december, 2020

18:45, Sportpark Zoudenbalch

Geen publiek

Excelsior vs
SC Cambuur

Keuken Kampioen Divisie

Zondag 20 december, 2020

12:15, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
FC Volendam

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 december, 2020

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Jong FC Utrecht vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 11 december, 2020

18:45, Sportpark Zoudenbalch

Geen publiek

Excelsior vs
SC Cambuur

Keuken Kampioen Divisie

Zondag 20 december, 2020

12:15, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
FC Volendam

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 december, 2020

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Jong FC Utrecht vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 11 december, 2020

18:45, Sportpark Zoudenbalch

Geen publiek

Excelsior vs
SC Cambuur

Keuken Kampioen Divisie

Zondag 20 december, 2020

12:15, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek