Alessandro Damen: 'De derde keer gaat me ook lukken'

8 september 2017

Doelman Alessandro Damen staat voor de derde keer voor een lange revalidatieperiode. Waarvoor al werd gevreesd is waarheid gebleken: hij heeft opnieuw zijn kruisband afgescheurd. Volgende week vrijdag wordt hij geopereerd en dan begint een lange periode van revalideren en knokken om terug te komen. Damen hoopt in de voorbereiding op het volgende seizoen weer aan te sluiten.

Genoot
In het programmaboekje van de thuiswedstrijd tegen Feyenoord vertelde Alessandro Damen nog hoe hij ervan genoot om terug te zijn onder te lat bij Excelsior. Drie weken later gaat het in dit interview weer over zijn kapotte linker knie. ,,Ik moest laatst wel denken aan dat verhaal’’, zegt hij. ,,Daaraan zie je maar weer hoe dun dat lijntje is in het voetbal. Helaas.’’

Bekende knak
Damen keepte een prima wedstrijd uit tegen Heracles, verrichtte kort voor tijd nog een prima redding en kwam even daarna verkeerd terecht. ,,Ik voelde een knak en dacht meteen: het zal toch niet. De pijn bleef echter uit en ik keek nog waar de bal was. Toen voelde ik de pijn ineens opkomen en ik wist: dit was de bekende knak die ik eerder heb gehad en het is klaar.’’

Gewoon pech
,,Toen ik naar binnen werd gedragen en op de behandeltafel lag, dacht ik wel even aan die vorige keren. Daarvoor nog niet. Ik had me voorgenomen me niet af te vragen waarom mij dit weer moest overkomen, maar ’s avonds in bed speelde dat toch door mijn hoofd. Ik denk dat het gewoon pech is. Ik was echt fit, had voor dat moment wel ergere dingen gehad met mijn knie en als je dan ziet hoe het nu is gebeurd…’’

Geholpen
Zijn verhaal raakte veel mensen. Hij kreeg heel veel telefoontjes en appjes, die hij veelal pas een paar dagen later beantwoordde. ,,Ik heb een paar dagen nodig gehad om het een plekje te geven. Ik ben gezellig gaan eten en drinken met familie en vrienden. Dat klinkt gek, maar dat heeft mij wel geholpen. We hebben het er natuurlijk over gehad en daarna voelde ik me al een stuk beter.’’

Cliché
Hij weigert bij de pakken neer te gaan zitten: ,,Het is een cliché. Het is niet het einde van de wereld, er zijn nog genoeg mooie en leuke dingen in de wereld. Daar probeer ik dan maar van te genieten. Waar ik vooral moeite mee heb, is het feit dat ik eindelijk weer speelde. Ik heb daar alles aan gedaan, het ging gewoon lekker en dan gebeurt zoiets. In de laatste seconde, de allerlaatste bal van de wedstrijd…’’

Toekomst
De komende dagen richting de operatie vindt hij het zwaarst. Als hij vrijdag onder het mes is geweest, begint het vooruitkijken. Uiteraard heeft hij nagedacht over zijn toekomst: ,,Ik volg de HBO-studie Sportmanagement en ondernemerschap. Ik dacht: moet ik me helemaal daarop gaan richten? Maar ik wil nog heel graag voetballen. Ik heb er twee keer aan geroken, maar heb nog niet een seizoen lang kunnen laten zien wat ik kan. Dat maakt me boos, want ik weet dat ik het kan. Dat is mijn drijfveer.’’

Lukken
Damen houdt zich vast aan het verhaal van doelman Sergio Asenjo van Villarreal, die vier keer een kruisbandblessure heeft gehad. ,,Ik ben sowieso van plan om terug te keren. Ik ben twee keer teruggekomen en de derde keer gaat het me ook lukken.’’

Meer Nieuws

do 21 januari 2021

Een elftal feiten: TOP Oss - Excelsior Rotterdam

Aanstaande zaterdag spelen we de uitwedstrijd tegen FC Oss. De aftrap is om 16:30 uur en…

Lees meer

wo 20 januari 2021

Zaterdag weten we wie de volgende tegenstander in de beker is

Aanstaande zaterdag weten we wie de tegenstander wordt in de kwartfinales van het toernooi om de…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

TOP Oss vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 23 januari, 2021

16:30, Frans Heesenstadion

Geen publiek

Excelsior vs
FC Den Bosch

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 30 januari, 2021

14:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

FC Volendam vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 5 februari, 2021

21:00, Krasstadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

TOP Oss vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 23 januari, 2021

16:30, Frans Heesenstadion

Geen publiek

Excelsior vs
FC Den Bosch

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 30 januari, 2021

14:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

FC Volendam vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 5 februari, 2021

21:00, Krasstadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

TOP Oss vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 23 januari, 2021

16:30, Frans Heesenstadion

Geen publiek

Excelsior vs
FC Den Bosch

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 30 januari, 2021

14:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

FC Volendam vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 5 februari, 2021

21:00, Krasstadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

TOP Oss vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 23 januari, 2021

16:30, Frans Heesenstadion

Geen publiek

Excelsior vs
FC Den Bosch

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 30 januari, 2021

14:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

FC Volendam vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 5 februari, 2021

21:00, Krasstadion

Geen publiek