Marthe van Erk haalt veel energie uit combinatie sport/studie

15 januari 2018

De vrouwen van Excelsior Barendrecht begonnen goed aan het seizoen met twee overwinningen in de eerste twee wedstrijden. Daarna werd echter alleen nog een punt gepakt tegen SC Heerenveen. Ondanks dat heeft Marthe van Erk (23) er alle vertrouwen in dat de ploeg na de winterstop nog de nodige punten gaat pakken.

,,Het is soms zwaar, voetballen in de Eredivisie Vrouwen’’, zegt Marthe van Erk. ,,Ik was het niet gewend om op dit niveau zoveel minuten te maken. Bij ADO Den Haag heb ik vorig jaar veel op de bank gezeten en als je elke week op dit niveau speelt, merk je pas dat het behoorlijk pittig is. De grote teams trainen twee keer per dag en hebben alle mogelijke faciliteiten ter beschikking. De dagen na wedstrijden tegen Ajax en PSV merkte ik dat ik extra vermoeid was. Zij spelen echt een veel hoger tempo.’’

,,Tegen dat soort teams hoop je vooraf op een stuntje’’, erkent Marthe. ,,Verder zijn wij volgens mij tegen geen enkele ploeg kansloos. De eerste twee wedstrijden wonnen we. Tegen ADO Den Haag was dat extra mooi, want we hebben nogal wat meiden die voor die ploeg hebben gespeeld. Ook tegen Achilles’29 speelden we goed en wonnen we. Daarna kregen we het lastig, al hadden we tegen PEC Zwolle meer verdiend. Die wedstrijd verloren we nipt, terwijl we tegen SC Heerenveen en punt pakten.’’

Marthe voetbalt sinds haar vijfde, vertelt ze over haar eigen carrière. Haar vader speelde bij VV Zundert en zij ging elke zondag mee naar het sportterrein om met de andere kinderen te voetballen. Toen ze vijf jaar werd, mocht ze lid worden van VV Zundert. ,,Ik voetbalde met jongens samen met een ander meisje. In de B’tjes heb ik de overstap gemaakt naar CTO Eindhoven en heb daar twee jaar met meiden gespeeld. Vervolgens ging ik naar ADO Den Haag en na drie seizoenen maakte ik deze zomer de overstap naar Excelsior Barendrecht.’’

,,We hebben een super leuk team. We kunnen goed met elkaar opschieten en hebben een prima staf. De stafleden zijn heel erg open en dat is fijn. Als team heb je alleen af en toe een succesje nodig. Als je steeds verliest is dat niet leuk. Toen we een punt pakten tegen SC Heerenveen, was ik het hele weekend vrolijk. Gewoon omdat we een punt hadden gepakt. Ik heb sowieso veel plezier in het voetbal en haal veel energie uit mijn sport en de combinatie met mijn studie.’’

Want fullprofs, dat zijn de dames van Excelsior Barendrecht niet. De meeste speelsters hebben er een baan of studie naast. ,,Soms is dat zwaar, maar ik vind het vooral super leuk. Ik studeer fysiotherapie in Utrecht en woon in Zundert, dus dat betekent elke dag vroeg op pad om door alle files in Utrecht te komen. Na school stap ik weer in de auto om te gaan trainen. Het zijn lange dagen en vooral als ik een toetsweek heb, merk ik dat. De winterstop was daarom even lekker. Bijtanken om vervolgens vol energie aan de tweede seizoenshelft te kunnen beginnen.’’

Marthe heeft alle vertrouwen in het tweede half jaar van dit seizoen: ,,Als team hebben we weer een half jaar ervaring op dit niveau. We hebben nog een paar wedstrijden in de reguliere competitie te gaan en daarna gaan we met een aantal teams spelen in Poule B. We zijn echt een team en steunen elkaar, dus ik heb er alle vertrouwen in dat we nog de nodige punten gaan pakken.’’

Meer Nieuws

wo 5 mei 2021

Sjaak Geeve tekent als materiaalman bij Excelsior Rotterdam

Sjaak Geeve zette onlangs zijn handtekening onder zijn contract als materiaalman bij Excelsior Rotterdam. De 63-jarige…

Lees meer

wo 5 mei 2021

Aantal speelsters verlaat Excelsior Vrouwen na dit seizoen

Een aantal speelsters gaat Excelsior Rotterdam Vrouwen na dit seizoen verlaten. Zo werd onlangs bekend dat…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek