Excelsior Rotterdam legt Jerdy Schouten vast

2 mei 2018

Excelsior Rotterdam heeft de eerste nieuwe selectiespeler voor het seizoen 2018-2019 binnen. Jerdy Schouten speelt de komende drie seizoenen in het rood-zwart. De 21-jarige in Hellevoetsluis geboren middenvelder staat momenteel onder contract bij Telstar en kwam eerder uit voor ADO Den Haag.

Goede stap
,,Ik heb voor Excelsior gekozen vanwege de manier van voetballen en het feit dat het naar mijn idee een warme club is’’, motiveert Jerdy Schouten zijn keuze. ,,Ik had meer mogelijkheden, ook in de Eredivisie, maar ik heb Excelsior altijd als een goede stap in mijn carrière gezien. Daarom heb ik voor Excelsior gekozen.’’ Hij omschrijft zichzelf als een nummer 8, die ook op 10 kan spelen. ,,Ik ben echter vooral een rechtshalf die kan opbouwen van achteruit en voor de goal kan komen.’’

Seizoenkaart
Schouten kent de club een beetje, omdat hij als kind een tijdje een seizoenkaart voor de Robin van Persie tribune heeft gehad. ,,Ik heb inderdaad bij Excelsior op de tribune gezeten. Dat kwam ook door Henk Schouten, de vorige week overleden oud spits van Excelsior en Feyenoord. Hij was een oom van mijn vader en zodoende volgden wij de club. Excelsior probeert altijd te voetballen, maar daarbij kennen ze hun eigen plek. Die instelling spreekt mij ook aan.’’

Fantastisch seizoen
Via FC Vlotbrug en VV Spijkenisse belandde Jerdy Schouten in de jeugd van ADO Den Haag. Na zeven seizoenen in de jeugd en één bij de selectie van de Haagse club, maakte hij vorig jaar de overstap naar Telstar, omdat hij daar meer aan spelen dacht toe te komen. Dat bleek een goede keuze: ,,We hebben een fantastisch seizoen en het zit er nog niet op. We spelen nog in de play-offs voor een plek in de Eredivisie en dat is natuurlijk mooi. Daar doe je het als speler uiteindelijk voor.’’

Knallen
Hoe die play-offs voor zijn huidige club ook aflopen, Schouten speelt zelf komend seizoen in elk geval in de Eredivisie. ,,Daar ben ik overigens niet mee bezig hoor. Als ik in het veld loop, dan wil ik altijd winnen. Ik ga nu eerst in de play-offs knallen met Telstar en daarna ga ik mij op Excelsior richten. Net als iedereen ben ik erg benieuwd welke trainer er straks voor de groep staat, maar los daarvan heb ik veel zin om er bij Excelsior een mooie periode van te maken en in de Eredivisie te laten zien wat ik kan.’’

Foto: SC Telstar

Meer Nieuws

vr 16 april 2021

Sondre Skogen kopt Excelsior naar verdiend punt tegen Telstar

Deze 1-1 was op basis van de hele wedstrijd misschien logisch, maar op basis van het…

Lees meer

do 15 april 2021

Excelsior maakt zich op voor uitduel tegen SC Telstar

Na de 2-1 overwinning in eigen stadion tegen N.E.C. speelt Excelsior Rotterdam morgenavond in Velsen-Zuid tegen…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

NAC Breda vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 23 april, 2021

21:00, Rat Verlegh-stadion

Geen publiek

Excelsior vs
FC Dordrecht

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 30 april, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

NAC Breda vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 23 april, 2021

21:00, Rat Verlegh-stadion

Geen publiek

Excelsior vs
FC Dordrecht

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 30 april, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

NAC Breda vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 23 april, 2021

21:00, Rat Verlegh-stadion

Geen publiek

Excelsior vs
FC Dordrecht

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 30 april, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

NAC Breda vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 23 april, 2021

21:00, Rat Verlegh-stadion

Geen publiek

Excelsior vs
FC Dordrecht

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 30 april, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek