Doelman Maarten de Fockert naar Excelsior Rotterdam

5 juni 2018

Maarten de Fockert zet zijn handtekening onder een contract bij Excelsior Rotterdam. De 23-jarige doelman is afkomstig van SC Heerenveen en genoot zijn opleiding in de jeugd van Feyenoord. De Fockert tekent een contract voor twee jaar met een optie voor nog een seizoen.

Goed gevoel
,,Toen ik bij Jong SC Heerenveen speelde, ben ik Ronald Graafland een aantal keer tegengekomen’’, vertelt Maarten de Fockert. ,,We hebben het toen ook wel eens gehad over een eventuele overgang. Nu die kans zich voordeed, heb ik gekozen voor Excelsior. Ik heb een goed gevoel bij de club.’’

Plannen
,,Dat ik hem nog ken uit onze tijd bij Feyenoord hielp mee, maar het was vooral het verhaal van Graafland als keeperstrainer van Excelsior en de plannen die de club heeft, die mij aanspraken. Toen Ronald derde doelman was bij Feyenoord, speelde ik in A1 en toen kruisten onze wegen elkaar wel eens op trainingen of met wedstrijden van het tweede.’’

Overstap
De in Maasland geboren doelman begon zijn carrière bij MVV’27 en maakte daarna de overstap naar de jeugd van Feyenoord. In 2014 werd hij vastgelegd door SC Heerenveen. In zijn eerste twee jaar was hij tweede doelman. In het seizoen 2016-2017 werd hij verhuurd aan VVV-Venlo en afgelopen seizoen aan Go Ahead Eagles.

Frustrerend
,,De keuzes die je maakt, pakken soms minder uit en het was soms frustrerend dat ik in de afgelopen seizoenen minder minuten maakte, maar ik ben in die jaren wel een betere keeper geworden. Gelukkig hadden Ronald en Excelsior een positief beeld van mij en het speelt ook mee dat ik in Rotterdam woon.’’

Profileren
,,Ik ben nog jong en ik wil mezelf profileren. Excelsior is een club die heeft bewezen jongens een kans te durven geven. Als je goed genoeg bent, dan speel je, maar uiteindelijk zal ik het zelf moeten laten zien. Hard werken staat voorop en je moet de beste versie van jezelf laten zien.’’

Ontwikkeld
Hij heeft veel zin om bij Excelsior aan de slag te gaan: ,,Als je ziet hoe de club zich de laatste jaren heeft ontwikkeld, dan kun je alleen maar concluderen dat ze het goed hebben gedaan. Ik weet dat wij het met SC Heerenveen altijd lastig hadden als we hier naartoe moesten. De elfde plaats van afgelopen seizoen geeft alleen maar een nog positiever beeld van Excelsior, de club staat echt in bloei.’’

Nieuwe spelers
Maarten de Fockert is na Jerdy Schouten en Denis Mahmudov de derde nieuwe speler in de selectie van Excelsior Rotterdam.

Foto: Carla Vos

Gerelateerd nieuws

za 20 juni 2020

Maarten de Fockert verlengt contract met een jaar

Maarten de Fockert heeft zijn contract met een jaar verlengd. De 25-jarige doelman speelde de afgelopen…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek