Excelsior huurt Mikael Anderson van FC Midtjylland

2 juli 2018

Excelsior Rotterdam huurt Mikael Anderson dit seizoen van het Deense FC Midtjylland. De 20-jarige aanvaller speelt bij voorkeur als linker vleugelspeler, maar kan ook op andere posities uit de voeten. Anderson werd geboren in IJsland, maar woont en voetbalt sinds zijn tiende in Denemarken.

Sterker
,,Dit is de eerste keer dat ik in het buitenland ga voetballen’’, zegt Mikael Anderson. ,,Natuurlijk zal dat lastig worden, maar ik kijk er vooral heel erg naar uit. Ik wil hier sterker van worden. Ik wilde al langer naar Nederland komen en nu gebeurt dat dus. Ik heb er veel zin in om bij Excelsior te beginnen. Om de club en mijn teamgenoten beter te leren kennen.’’

Positief
Anderson landde vannacht op Schiphol en meldde zich vanochtend in alle vroegte bij de club. ,,Mijn eerste indruk van Excelsior is positief’’, zegt hij. ,,Het is een familieclub, dat heb ik in de eerste uren al gemerkt. De mensen hier zorgen voor elkaar. Ik werd vanochtend al meteen ontvangen als één van hen en dat is natuurlijk fijn voor mij als nieuwkomer.’’

Ninos Gouriye
Hij hoorde via zijn zaakwaarnemer van de interesse van Excelsior. Uiteraard heeft hij de club daarna gegoogeld, maar de belangrijkste reden om voor Excelsior te kiezen was de mening van een van zijn vrienden, oud Excelsior-speler Ninos Gouriye met wie hij samenspeelde bij Vendsyssel FF. ,,Ik heb hem gevraagd wat voor club Excelsior is en hij vertelde al dat het een familiaire club is die goed voetbal wil spelen. Ik had daarna meteen een positief gevoel bij Excelsior.’’

Voetballen
Dat hij Nederland al in zijn hoofd had zitten als optie om te gaan voetballen, heeft te maken met de manier van spelen hier. ,,Ik houd van de manier waarop ze hier in Nederland over voetbal denken. Ze willen voetballen en voor een speler als ik is dat erg belangrijk. Ik wil de bal hebben en goed voetbal spelen, op de juiste manier. Ik ben een linker aanvaller, technisch en houd van één tegen één duels, naar binnen komen en op het doel schieten.’’

Interlands
Mikael Anderson, die gisteren zijn twintigste verjaardag vierde, werd geboren in Reykjavic als kind van een IJslandse moeder en een Jamaicaanse vader. ,,Toen ik tien was, zijn we naar Denemarken verhuisd. Sindsdien ben ik een Deen. Ik heb zowel een IJslands als Deens paspoort. Ik heb interlands gespeeld voor IJsland U17 en U21 en Denemarken U18 en U19, maar momenteel kom ik uit voor IJsland onder 21.’’

Big day
Daarnaast heeft hij één interland met het nationale team van IJsland gespeeld. ,,Dat was geen officiële wedstrijd, dus ik kan nog steeds kiezen’’, zegt hij. ,,Het was een big day voor mij toen ik mijn eerste interland speelde. Natuurlijk is het een lastige keuze, maar zoals ik het nu zie, kies ik voor IJsland. Ik heb geen familie in Denemarken en daarom ga ik vanwege mijn familie nu voor IJsland.’’

Laten zien
Na de medische keuring en andere plichtplegingen zal Mikael Anderson vanaf morgen aansluiten bij de groep. ,,Ik moet realistisch zijn, niemand kent mij hier. Uiteraard wil ik heel graag gaan spelen, maar ik zal het zelf moeten laten zien’’, besluit hij.

Meer Nieuws

vr 16 april 2021

Sondre Skogen kopt Excelsior naar verdiend punt tegen Telstar

Deze 1-1 was op basis van de hele wedstrijd misschien logisch, maar op basis van het…

Lees meer

do 15 april 2021

Excelsior maakt zich op voor uitduel tegen SC Telstar

Na de 2-1 overwinning in eigen stadion tegen N.E.C. speelt Excelsior Rotterdam morgenavond in Velsen-Zuid tegen…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

NAC Breda vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 23 april, 2021

21:00, Rat Verlegh-stadion

Geen publiek

Excelsior vs
FC Dordrecht

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 30 april, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

NAC Breda vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 23 april, 2021

21:00, Rat Verlegh-stadion

Geen publiek

Excelsior vs
FC Dordrecht

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 30 april, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

NAC Breda vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 23 april, 2021

21:00, Rat Verlegh-stadion

Geen publiek

Excelsior vs
FC Dordrecht

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 30 april, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

NAC Breda vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 23 april, 2021

21:00, Rat Verlegh-stadion

Geen publiek

Excelsior vs
FC Dordrecht

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 30 april, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek