Excelsior neemt Hervé Matthys over van FC Eindhoven

14 juli 2018

Hervé Matthys sluit per direct aan bij de selectie van Excelsior Rotterdam. De 22-jarige centrale verdediger is afkomstig van FC Eindhoven en zet in Rotterdam zijn handtekening onder een contract voor drie seizoenen met een optie voor nog één jaar.

Dankbaar
,,Ik ben dankbaar voor de kans die Excelsior mij biedt’’, zegt Hervé Matthys. ,,Persoonlijk heb ik afgelopen seizoen een goed jaar gehad bij FC Eindhoven, waar ik vrijwel alle wedstrijden heb gespeeld en ik zie dit als een beloning. Ik ben blij dat ik bij Excelsior de kans krijg om mezelf op het hoogste niveau verder te ontwikkelen.’’

Opleiding
De in Brugge geboren Matthys begon als aanvaller bij Cercle Brugge, maar genoot zijn opleiding als verdediger in de jeugdopleiding van Club Brugge. In 2012 maakte hij de overstap naar RSC Anderlecht, waar hij op 3 december 2014 debuteerde in het bekerduel tegen Racing Mechelen. Na een verhuurperiode aan KVC Westerlo tekende hij vorig seizoen een contract bij FC Eindhoven.

Welkom
,,Ik heb een goed gevoel bij Excelsior’’, zegt hij. ,,Het is een voordeel dat ik Jinty Caenepeel al ken van FC Eindhoven. Het is altijd lekkerder binnenkomen als je al iemand kent. Ik voelde me sowieso meteen heel welkom hier, ben goed opgevangen door de staf en spelers. Ik begreep al dat Excelsior en warme en familiare club is.’’

Goed gesprek
,,Uiteraard heb ik Excelsior gevolgd in het afgelopen seizoen. Ze deden het goed en hoewel de trainer is vertrokken, denk ik dat Adrie Poldervaart eenzelfde type is. Ik heb een goed gesprek met hem gehad, waarin hij zijn plannen heeft uitgelegd. Dat past prima bij de speler die ik ben, dus ik hoop dat we er een mooi seizoen van gaan maken.’’

Trainingskamp
Gisteren werkte de linksbenige Matthys (,,Ik ben een voetballende verdediger’’) met trainer Noël Cabral al wat individuele oefeningen af en nu sluit hij definitief bij de groep aan. ,,Ik heb veel zin om bij Excelsior te beginnen en mezelf te laten zien aan de trainers. Aanstaande maandag gaan we meteen op trainingskamp, dus wat dat betreft vlieg ik er meteen lekker in.’’

Gerelateerd nieuws

do 6 februari 2020

Excelsior zonder Damen en Matthys naar Helmond

Na Jong PSV en NAC Breda speelt Excelsior Rotterdam morgenavond opnieuw tegen een Brabantse tegenstander. Dan…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

NAC Breda vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 23 april, 2021

21:00, Rat Verlegh-stadion

Geen publiek

Excelsior vs
FC Dordrecht

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 30 april, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

NAC Breda vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 23 april, 2021

21:00, Rat Verlegh-stadion

Geen publiek

Excelsior vs
FC Dordrecht

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 30 april, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

NAC Breda vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 23 april, 2021

21:00, Rat Verlegh-stadion

Geen publiek

Excelsior vs
FC Dordrecht

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 30 april, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

NAC Breda vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 23 april, 2021

21:00, Rat Verlegh-stadion

Geen publiek

Excelsior vs
FC Dordrecht

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 30 april, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek