Excelsior sluit trainingskamp af met remise tegen Go Ahead Eagles (0-0)

20 juli 2018

Excelsior Rotterdam heeft vandaag het trainingskamp in Delden afgesloten met een bloedeloos gelijkspel tegen Go Ahead Eagles (0-0). Op het druk bezochte terrein van SV Terwolde lukte het de beide ploegen niet om onder zomerse omstandigheden tot scoren te komen.

Oude bekende
Beide ploegen begonnen met één of meerdere spelers in de basis die een verleden hadden bij de tegenstander. Waar Jeff Stans een basisplek had bij de club uit Deventer, startte Excelsior vandaag met oud Go Ahead spelers Robin van der Meer en Sonny Stevens. Diezelfde Stevens zorgde er met een aantal uitstekende reddingen voor dat Excelsior voor het eerste deze voorbereiding geen tegentreffer incasseerde. In de eerste helft wist hij onder andere met een fantastische redding een vrije trap van Jeff Stans net over de lat te tikken. Excelsior kon hier aanvallend gezien weinig tegenover stellen, enkel gelegenheidsspits Ali Messaoud wist Go Ahead keeper Mark Spenkelink een keer te testen.

Opstootjes
In de tweede helft sloeg de sfeer op het veld ineens om. Na meerdere opstootjes besloot de scheidsrechter van dienst om beide trainers op het spreekwoordelijke matje te roepen. Adrie Poldervaart koos voor een dubbele wissel aan Excelsior zijde, Go Ahead trainer John Stegeman besloot om al zijn veldspelers te wisselen. Deze wisselingen zorgden er weliswaar voor dat de rust terugkeerde, het veldspel verbeterde er echter niet door. Aan Excelsior zijde wist jeugdspeler Carlito Fermina nog eenmaal gevaarlijk te worden, zijn inzet werd echter onschadelijk gemaakt door keeper Mark Spenkelink. Het lukte Go Ahead Eagles in de tweede helft niet meer om gevaarlijk te worden voor de goal van Sonny Stevens. Hierdoor eindigde de wedstrijd met dezelfde stand als waar we mee begonnen, 0-0.

Volgende week zaterdag oefent Excelsior op het terrein van VV Zundert tegen mede Eredivisionist NAC Breda van oud trainer Mitchell van der Gaag. De aftrap van dit mooie affiche is om 14.30.