Vervelende 4-1 nederlaag tegen Fortuna Sittard

Een week na de heerlijke overwinning op Feyenoord liep Excelsior Rotterdam op vreemde bodem tegen een nederlaag aan. Bij Fortuna Sittard werd met 4-1 verloren. Een onnodige nederlaag, die Excelsior evenwel aan zichzelf te danken had.

Kletsnat
Het leek aanvankelijk een beetje op een waterpolowedstrijd in Sittard. De regenval had ervoor gezorgd dat met name de zijkanten van het veld kletsnat waren, met als gevolg dat de bal niet altijd wilde rollen zoals de spelers voor ogen hadden. Ondanks dat begon Excelsior goed aan de wedstrijd.

Trend
Al na vier minuten moest doelman Alexei Koselev handelend optreden bij een inzet van Ali Messaoud. De doelman van Fortuna Sittard deed dat prima en dit moment zou kenmerkend worden voor de rest van de wedstrijd. ,,Dit zette de trend voor de middag’’, concludeerde Adrie Poldervaart tijdens de persconferentie. ,,Het werd 4-1, maar het duel had net zo goed in 6-6 kunnen eindigen.’’

Openingstreffer
Er kwamen nog wat mogelijkheden voor Excelsior, maar de openingstreffer was na dertien minuten spelen voor de thuisploeg. Lazaros Lamprou schoot de bal vanaf links in de rechter bovenhoek langs Alessandro Damen binnen, 1-0. Kort daarna moest Luigi Bruins de strijd met een blessure staken, zijn vervanger was Dennis Eckert. Hij schoot de bal na een actie van Marcus Edwards naast het doel.

Vervelender
Na 34 minuten spelen werd het voor Excelsior nog vervelender. Thomas Oude Kotte, die even daarvoor na een schwalbe van Mark Diemers geel had gekregen van scheidsrechter Christiaan Bax, leverde de bal in en Lamprou kon uiteindelijk zijn tweede doelpunt van de middag maken. Diemers had kort na rust de 3-0 op zijn schoen, maar Damen voorkwam dit met een prima redding.

Rekening
Excelsior nam daarna het heft in handen en was via Edwards dichtbij de 2-1, maar zijn schot na een heerlijke rush was te zacht. Twee minuten later zorgde Ali Messaoud alsnog voor de 2-1 en leek de gelijkmaker in de lucht te hangen. Jeffry Fortes had de 2-2 moeten maken, maar zijn kopbal ging net over het doel. Excelsior kreeg de rekening kort erna gepresenteerd toen Diemers 3-1 maakte.

Genadeklap
Ook nu gaf Excelsior niet op en voelde ook alsnog een treffer de wedstrijd nog had kunnen kantelen, maar het lukte de ploeg niet om die aansluitingstreffer te maken. De 4-1 in de laatste minuut van Andrija Novakovich was de genadeklap en zorgde er definitief voor dat Excelsior met lege handen terugkeerde naar Rotterdam. Excelsior speelde niet slecht, maar leed dus wel een grote nederlaag.

Te makkelijk
,,Wij gaven de doelpunten te makkelijk weg’’, verzuchtte Poldervaart tijdens de persconferentie. Hij roemde het optreden van de Limburgse doelman, die voor Excelsior een flinke sta in de weg was vanmiddag. ,,Wij kregen een grote kans op 2-2, maar die viel niet. Na de 3-1 had het ons meer mee moeten zitten, maar dat was absoluut niet het geval. Dat we ook nog de 4-1 om onze oren kregen, maakte het helemaal zuur.’’

Doelpunten:
13. Lazaros Lamprou 1-0
34. Lazaros Lamprou 2-0
55. Ali Messaoud 2-1
64. Mark Diemers 3-1
90. Andrija Novakovich 4-1

Scheidsrechter: Christiaan Bax
Gele kaarten: Ciranni (Fortuna Sittard), Fortes, Oude Kotte (Excelsior Rotterdam)
Toeschouwers: 8479

Wissels Excelsior Rotterdam:
23. Dennis Eckert in plaats van Luigi Bruins
79. Denis Mahmudov in plaats van Thomas Oude Kotte
79. Anouar Hadouir in plaats van Marcus Edwards

Foto’s: Pro Shots

Meer Nieuws

vr 4 december 2020

Thomas Verhaar en Maarten de Fockert in Studio Kralingen

Thomas Verhaar en Maarten de Fockert schuiven aan in een nieuwe aflevering van Studio Kralingen. Etienne…

Lees meer

do 3 december 2020

Anne Bhagerath met Excelsior Vrouwen tegen haar oude club

De vrouwen van Excelsior Rotterdam spelen morgenavond in de Eredivisie Cup tegen FC Twente Vrouwen. Voor…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
FC Volendam

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 december, 2020

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Jong FC Utrecht vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 11 december, 2020

18:45, Sportpark Zoudenbalch

Geen publiek

Excelsior vs
SC Cambuur

Keuken Kampioen Divisie

Zondag 20 december, 2020

12:15, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
FC Volendam

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 december, 2020

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Jong FC Utrecht vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 11 december, 2020

18:45, Sportpark Zoudenbalch

Geen publiek

Excelsior vs
SC Cambuur

Keuken Kampioen Divisie

Zondag 20 december, 2020

12:15, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
FC Volendam

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 december, 2020

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Jong FC Utrecht vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 11 december, 2020

18:45, Sportpark Zoudenbalch

Geen publiek

Excelsior vs
SC Cambuur

Keuken Kampioen Divisie

Zondag 20 december, 2020

12:15, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
FC Volendam

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 december, 2020

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Jong FC Utrecht vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 11 december, 2020

18:45, Sportpark Zoudenbalch

Geen publiek

Excelsior vs
SC Cambuur

Keuken Kampioen Divisie

Zondag 20 december, 2020

12:15, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek