Excelsior jaagt tevergeefs op gelijkmaker tegen VVV-Venlo

9 maart 2019

Excelsior Rotterdam kwam kort voor rust op achterstand tegen VVV-Venlo. Na rust probeerden de Rotterdammers de gelijkmaker te forceren, maar na het laatste fluitsignaal stond de 1-0 helaas nog steeds op het scorebord.

Duidelijk
Luigi Bruins en Ryan Koolwijk keerden terug in de basisopstelling van Excelsior, terwijl ook Lorenzo Burnet weer aan de aftrap verscheen. Het doel was duidelijk: drie punten halen. Al snel werd echter duidelijk dat het geen makkelijke avond zou worden in het stadion waar Excelsior zich een jaar geleden ‘officieus’ veilig speelde.

Grote kans
De eerste grote kans was voor Excelsior. Na een mogelijkheid voor VVV-Venlo was het Excelsior dat meteen in de aantal erop via Marcus Edwards de 0-1 op het scorebord had kunnen zetten. Doelman Lars Unnerstall reageerde, niet voor het laatst deze avond, goed en voorkwam zo een treffer van de Engelsman.

Dreigend
Aan de andere kant was de thuisploeg verschillende keren dreigend uit dode spelmomenten. Excelsior kreeg nog een kans via Jeffry Fortes. Op aangeven van de jarige Luigi Bruins tikte hij de bal echter naast het doel. Nadat Johnatan Opoku de bal kort voor rust naast had gekopt, leken de ploegen met 0-0 aan de thee te gaan.

Op jacht
In de blessuretijd van de eerste helft kreeg VVV-Venlo echter nog een vrije trap. Die werd voor het doel geschoten en binnen gekopt door Johnatan Opoku, 1-0. ,,Daar stonden we niet goed te verdedigen’’, verzuchtte Adrie Poldervaart. Na rust richtte VVV-Venlo zich vooral op het verdedigen van de voorsprong, terwijl Excelsior er maar lastig doorkwam op jacht naar de gelijkmaker.

Spannend
Doelman Unnerstall verwerkte een schot van Ali Messaoud tot corner, terwijl een inzet van Edwards werd geblokt. De thuisploeg loerde op de counter en kon een aantal keer flink dreigend worden. Het bleef echter bij 1-0, waardoor het spannend bleef in De Koel. Invaller Elias Mar Omarsson kopte bijna de 1-1 binnen, maar ook hij vond Unnerstall op zijn weg. Kort daarna schoot de IJslander voorlangs.

Gelukkige zege
Met Denis Mahmudov en Mikael Anderson als extra aanvallers erbij hoopte Poldervaart alsnog de gelijkmaker op het bord krijgen, maar dat lukte niet. ,,Een gelukkige zege’’, noemde Jay Driessen de zege van zijn ploeg na afloop. Poldervaart had eerder voor de camera van FOX Sports al gezegd dat je helaas niet altijd krijgt wat je verdient.