Luigi Bruins verlengt contract met twee seizoenen

8 maart 2019

Luigi Bruins speelt ook de komende twee seizoenen voor Excelsior Rotterdam. De 31-jarige middenvelder zet binnenkort zijn handtekening onder een nieuwe overeenkomst. Bruins, die morgen zijn verjaardag viert, speelde onlangs zijn 200e officiële wedstrijd in het shirt van Excelsior.

Mooie dingen
,,Twee jaar langer bij deze mooie club’’, stelt Luigi Bruins. ,,Wat de doorslag gaf is dat het lekker dichtbij huis is, de club waar ik opgegroeid ben en de club waar we de komende jaren nog mooie dingen willen gaan neerzetten. Mijn doel voor de komende twee seizoenen is voor mij persoonlijk om zoveel mogelijk te spelen. Met de club willen we ons nu zo snel mogelijk veilig spelen om dan in de komende twee jaar de volgende stap te zetten.’’

200e officiële wedstrijd
De geboren Rotterdammer debuteerde in het seizoen 2004-2005 in het eerste team van Excelsior. Hij was erbij toen de club onder leiding van Mario Been in 2006 kampioen werd van de eerste divisie. In 2007 vertrok hij naar Feyenoord, waarmee hij in 2008 de KNVB Beker won. Daarna speelde hij voor Red Bull Salzburg en OGC Nice. In 2014 keerde hij definitief terug bij Excelsior, waar hij onlangs tegen FC Emmen zijn 200e officiële wedstrijd in het rood-zwart speelde.

Familiegevoel
,,Mijn gevoel voor Excelsior is een familiegevoel’’, zegt hij over de club. ,,Ik ben als zesjarige hier begonnen, heb daarna wat uitstapjes gemaakt, maar sinds een aantal jaar ben ik hier terug en het bevalt mij prima. Ook mijn familie komt hier graag en dat is ook belangrijk. Mijn zoontje Saiffedien voetbalt in de jeugdopleiding, in Excelsior onder 10 , dus de band met Excelsior is heel sterk.’’

Jeugdtrainer
Naast zijn eigen voetbalcarrière is Bruins sinds dit seizoen ook als jeugdtrainer actief voor Excelsior. Hij is samen met Steven Karskens en Gene Blomhof verantwoordelijk voor Excelsior onder 13. ,,De combinatie speler en jeugdtrainer bevalt mij prima. Ik heb het ook als trainer erg naar mijn zin. Wij hebben een leuke groep gasten, die er elke training en wedstrijd vol voor gaan.’’

Doorgaan
Bruins miste de afgelopen twee wedstrijden door een blessure, maar is morgen in de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo weer inzetbaar. Hoe lang denkt de middenvelder nog mee te kunnen als voetballer? Lachend: ,,Ik ben van mening dat ik zelfs nog langer kan doorgaan dan deze twee seizoenen, maar laten we eerst in deze periode weer wat moois gaan neerzetten. We moeten we ons nu zo snel mogelijk veilig spelen en dan zien we daarna wel verder.’’

Gerelateerd nieuws

do 20 februari 2020

Luigi Bruins: 'We moeten stabieler gaan presteren'

FC Den Bosch is morgenavond de tegenstander van Excelsior Rotterdam in het Van Donge & De…

Lees meer

di 9 juli 2019

Luigi Bruins ook de komende twee jaar bij Excelsior

Luigi Bruins blijft definitief bij Excelsior Rotterdam. De 32-jarige middenvelder zet zijn handtekening onder een contract…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Aankomende wedstrijden

MVV vs
Excelsior

TOTO KNVB Beker

Dinsdag 19 januari, 2021

16:30, De Geusselt

Geen publiek

TOP Oss vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 23 januari, 2021

16:30, Frans Heesenstadion

Geen publiek

Excelsior vs
FC Den Bosch

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 30 januari, 2021

14:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

MVV vs
Excelsior

TOTO KNVB Beker

Dinsdag 19 januari, 2021

16:30, De Geusselt

Geen publiek

TOP Oss vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 23 januari, 2021

16:30, Frans Heesenstadion

Geen publiek

Excelsior vs
FC Den Bosch

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 30 januari, 2021

14:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

MVV vs
Excelsior

TOTO KNVB Beker

Dinsdag 19 januari, 2021

16:30, De Geusselt

Geen publiek

TOP Oss vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 23 januari, 2021

16:30, Frans Heesenstadion

Geen publiek

Excelsior vs
FC Den Bosch

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 30 januari, 2021

14:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

MVV vs
Excelsior

TOTO KNVB Beker

Dinsdag 19 januari, 2021

16:30, De Geusselt

Geen publiek

TOP Oss vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 23 januari, 2021

16:30, Frans Heesenstadion

Geen publiek

Excelsior vs
FC Den Bosch

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 30 januari, 2021

14:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek