Marco Gentile verlengt contract met drie seizoenen

29 mei 2019

Marco Gentile is ook de komende seizoenen onderdeel van de technische staf van Excelsior Rotterdam. De assistent-trainer en video-analist heeft zijn contract met drie jaar verlengd. Dat de club komend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie speelt, heeft geen rol gespeeld in zijn beslissing, zo stelt Gentile.

Meubilair
,,Ik zit inmiddels vier jaar bij Excelsior en kreeg nu de kans om bij het meubilair te gaan horen’’, grapt Gentile. ,,Ik heb hiervoor nog nooit zolang achtereen bij dezelfde club gewerkt, dus dat is een goed teken. Ik was al rond voor de degradatie een feit was, dus dat heeft geen enkele rol gespeeld bij mijn beslissing. Natuurlijk wist ik dat de kans aanwezig was dat we zouden degraderen, maar het is geen seconde door mijn hoofd gegaan om dat te laten meewegen.’’

Doodzonde
,,Natuurlijk was het een enorme domper dat we degradeerden. Op dit moment overheerst uiteraard de teleurstelling daarover, maar we moeten ook verder. Het is nu nog te vers, maar het is natuurlijk ook heel knap wat deze club de afgelopen vijf jaar in de Eredivisie heeft laten zien. Met minimale middelen zolang achtereen op het hoogste niveau spelen, dat is een geweldige prestatie. Al blijft het doodzonde dat het op deze manier moest eindigen.’’

Uitdaging
,,Ondanks dat ben ik er trots op dat Excelsior mij vier jaar geleden de kans heeft gegeven en dat ik hier mag werken’’, zegt hij. ,,We staan nu voor een nieuwe uitdaging om met zijn allen weer ontzettend creatief te zijn en te zien of we snel kunnen terugkeren op het hoogste niveau. Ik vind het fijn dat ondanks de degradatie niemand in de organisatie gedwongen hoeft te vertrekken. Wat dat betreft staat er een prima organisatie, van directie tot wasbaas en Excelsior4All. Ik voel me hier goed.’’

Mogelijkheden
Bij zijn komst werkte de voormalig verdediger van onder meer ADO Den Haag nog parttime als video-analist en veldtrainer. ,,Fons Groenendijk heeft mij hier naartoe gehaald’’, kijkt hij terug. ,,Daarna hebben we twee fantastische jaren gehad met Mitchell van der Gaag. Vanaf het tweede seizoen onder hem ben ik fulltime gaan werken. Afgelopen seizoen was het helaas minder. Als ik die vier jaar bij elkaar neem, vind ik echter dat deze club veel mogelijkheden heeft om na deze tegenslag weer op te staan. Ik heb erg veel zin om daar mijn steentje aan bij te dragen.’’

Gerelateerd nieuws

vr 26 mei 2017

Marco Gentile ook komende twee jaar bij Excelsior

Marco Gentile staat ook de komende twee jaar onder contract bij Excelsior Rotterdam. Hij is actief…

Lees meer

vr 17 juni 2016

Interview met onze videoanalist Marco Gentile

Marco Gentile bekijkt de wedstrijden van Excelsior veelal vanaf hooggelegen cameraplatforms. Daar bedient hij niet alleen…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek