Alessandro Damen verlengt contract met twee jaar

23 juni 2019

Alessandro Damen speelt ook de komende twee seizoenen bij Excelsior Rotterdam. De 29-jarige doelman staat al sinds 2014 onder contract bij de club en verlengt nu tot 2021. Damen kwam door blessures tot op heden slechts tot 37 wedstrijden in het eerste elftal van Excelsior, maar was sinds de winterstop afgelopen seizoen de eerste doelman.

Spelen
,,Spelen is voor mij het allerbelangrijkste’’, benadrukt Alessandro Damen. ,,Ik heb geen zin om nu al ergens op de bank te gaan zitten. Ik heb de afgelopen twee jaar door mijn blessures amper gespeeld en daarom wil ik nu minuten maken. Geld of een grotere club zijn minder belangrijk. Een seizoen lang alles spelen, dat staat voor mij boven alles. Bij Excelsior kan ik dat gaan doen.’’

Ontwikkelen
Afgelopen seizoen veroverde Damen na de winterstop een basisplaats onder de lat en kwam tot 23 wedstrijden in de Eredivisie. In de seizoenen daarvoor kwam hij door drie kruisbandblessures op rij tot slechts veertien wedstrijden. ,,Ik wil nu laten zien dat ik echt fit ben en het een heel jaar kan volhouden. Zo wil ik mezelf verder ontwikkelen en waar kan dat beter dan de club waar ik al vijf jaar rondloop? De club die altijd vertrouwen in mij heeft gehouden en dat nog steeds heeft.’’

Zekerheid
In april 2017 werd zijn contract ook al met twee jaar verlengd, ondanks dat hij toen al twee zware knieblessures achter de rug had. Er volgde een derde blessure, maar opnieuw knokte de doelman zich terug. ,,De club heeft altijd vertrouwen in mij gehouden en dat is best uniek, want ik ben veel geblesseerd geweest. Ergens wil je het vertrouwen dat ze al die tijd in mij hebben gehad dan ook terugbetalen. Ik heb er wel even over nagedacht, maar wilde niet te lang wachten. Met een kleintje op komst, wilde ik zekerheid en daarom heb ik voor Excelsior gekozen.’’

Twee gezichten
Het afgelopen seizoen was er voor Damen één met twee gezichten. Hij was in de tweede seizoenshelft eindelijk eerste doelman, maar zag Excelsior uiteindelijk wel degraderen. ,,Dat laatste weegt dan toch zwaarder dan het feit dat ik zoveel wedstrijden heb gespeeld. We hebben niet kunnen voorkomen dat we zijn gedegradeerd en dat steekt. Ons doel moet daarom nu zijn om zo snel mogelijk terug te keren naar de Eredivisie.

Stabiel
,,Er zitten inderdaad verschillende noemenswaardige clubs in de Eerste Divisie, maar het voordeel is wel dat komend seizoen de nummers 1 en 2 rechtstreeks promoveren. Het is daarom belangrijk dat je een stabiel jaar hebt, waardoor je minimaal tweede moet zien te worden. Voorheen leverde de tweede plaats geen rechtstreekse promotie op, maar nu word je wel beloond. Het is aan ons om gedurende het seizoen stabiel te gaan presteren.’’

Vertrouwen
Een mix van jonge talentvolle spelers en ervaren jongens is volgens Damen een must om succesvol te kunnen zijn in de Keuken Kampioen Divisie. ,,Ik heb er alle vertrouwen in dat er straks een ploeg staat, waarmee we een stabiel seizoen moeten kunnen gaan draaien. Ik heb in elk geval veel zin om aanstaande woensdag met de eerste training weer aan het seizoen te beginnen’’, zo besluit hij.

Alessandro Damen is er dus komend seizoen weer bij! Jij ook? Verleng/koop dan hieronder jouw seizoenkaart:

Gerelateerd nieuws

do 7 mei 2020

Thuis Tips van: Alessandro Damen #5

De coronacrisis houdt een groot deel van de wereld binnen. Onze selectiespelers zijn voorzichtig weer begonnen…

Lees meer

wo 11 april 2018

De playlist van... Alessandro Damen

Rond elke thuiswedstrijd vragen wij een speler van Excelsior Rotterdam naar zijn meest dierbare nummers. Deze…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek