Joël Zwarts keert voor drie jaar terug bij Excelsior

24 juni 2019

Joël Zwarts keert terug bij Excelsior Rotterdam. De 20-jarige Rotterdammer speelde eerder in de jeugd van de Kralingse club en vertrok in 2017 naar Feyenoord. Zwarts, die vorig seizoen na de winterstop op huurbasis voor FC Dordrecht speelde, ondertekent morgen een contract voor drie seizoenen bij Excelsior.

Bekend terrein
,,Het voelt heerlijk om terug te zijn’’, zegt de 20-jarige aanvaller. ,,Dit is bekend terrein voor mij, dus ik ben terug op het oude nest en dat voelt goed. Ik heb drie jaar bij Excelsior gespeeld, waarvan twee en half jaar in de jeugd en een half jaar bij het eerst team. Mitchell van der Gaag was toen nog hoofdtrainer. Op dat moment kreeg ik de kans om naar Feyenoord te gaan en die heb ik met beide handen aangegrepen.’’

Sterker
Hoewel zijn contract bij Feyenoord aan het eind van het afgelopen seizoen niet werd verlengd, kijkt hij met een positief gevoel terug op zijn periode op Rotterdam-Zuid: ,,Ik heb mezelf bij Feyenoord kunnen ontwikkelen als voetballer. Ik heb mooie wedstrijden in de Youth League gespeeld, heb vaak bij het eerste team gezeten en dat is allemaal goed voor mijn ontwikkeling geweest. Ik ben nu ouder, en mentaal en fysiek sterker dan toen ik hier vertrok.’’

Beste optie
,,Ik ken de club natuurlijk van mijn eerdere periode’’, noemt hij als een van de redenen om voor Excelsior te kiezen. ,,Ik heb bij FC Dordrecht al een half jaar in de Keuken Kampioen Divisie gespeeld, die competitie is dus bekend voor mij. Er zijn ook andere opties voorbij gekomen en ik heb die allemaal naast elkaar gelegd; de sportieve en financiële plaatjes. Uiteindelijk denk ik dat Excelsior voor mij de beste optie is om mezelf te ontwikkelen. Ik denk dat we voor het kampioenschap gaan spelen. Dat is inderdaad een uitspraak, maar dat mag gezegd worden.’’

Alle regioclubs
Joël Zwarts speelde in de jeugd voor VV Hillegersberg, VV Nieuwerkerk, Sparta Rotterdam en daarna dus drie jaar voor Excelsior. Daarna maakte hij de overstap naar Feyenoord, waar hij zijn eerste profcontract tekende. Afgelopen seizoen werd hij na de winterstop verhuurd aan FC Dordrecht, waardoor hij voor alle regioclubs in het betaalde voetbal heeft gespeeld. Bij FC Dordrecht kwam hij veertien keer in actie en de linksbenige aanvaller maakte zes doelpunten.

Verwachtingen
,,Dat aantal schept inderdaad verwachtingen’’, zegt de geboren Rotterdammer over zijn treffers voor FC Dordrecht, waar hij door een blessure ook nog een maandje vanaf de kant moest toekijken. ,,Dat hoort er echter bij. Ik leg mezelf een doel op dat ik wil behalen. Ik ken Excelsior als een club die speelt met passie en strijd, en nooit opgeeft. Daar wil ik graag deel van uitmaken. De eerste training is aanstaande woensdag waarschijnlijk in de hitte, maar ik heb er veel zin in om te beginnen’’, zo besluit hij.

Meer Nieuws

wo 5 mei 2021

Sjaak Geeve tekent als materiaalman bij Excelsior Rotterdam

Sjaak Geeve zette onlangs zijn handtekening onder zijn contract als materiaalman bij Excelsior Rotterdam. De 63-jarige…

Lees meer

wo 5 mei 2021

Aantal speelsters verlaat Excelsior Vrouwen na dit seizoen

Een aantal speelsters gaat Excelsior Rotterdam Vrouwen na dit seizoen verlaten. Zo werd onlangs bekend dat…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek