Thomas Verhaar tekent contract voor twee seizoenen

25 juni 2019

Thomas Verhaar speelt de komende twee seizoenen voor Excelsior Rotterdam. De 31-jarige aanvaller voetbalde het afgelopen half jaar voor Ajax Cape Town in Zuid-Afrika. Hij keert nu terug in zijn geboortestad, waar hij eerder vier seizoenen voor Sparta Rotterdam uitkwam.

Gevoelig
,,Voor sommige mensen zal mijn overstap naar Excelsior wellicht gevoelig liggen, maar ik heb dat zelf totaal niet’’, zegt Thomas Verhaar. ,,Ik ben Rotterdammer en heb een tijd bij Sparta gespeeld. Ik ben echter te weinig voetbalsupporter om daar moeite mee te hebben. Ik ben meer liefhebber van voetbal en Rotterdam. De Eredivisie heeft wat mij betreft drie Rotterdamse clubs nodig, dus daar moeten wij zo snel mogelijk voor zorgen.’’

Avontuur
Verhaar vindt het fijn om terug te zijn in zijn geboortestad, al kijkt hij ook met een goed gevoel terug op zijn periode in Zuid-Afrika: ,,Een schitterende avontuur en dat had wat mij betreft nog een jaar langer mogen duren. We hadden moeten promoveren met Ajax Cape Town, maar dat is helaas niet gelukt. Daardoor hield het voor mij daar op. Kaapstad is een wereldstad en een geweldige plek om te wonen. Aan de andere kant ben ik blij om weer in de buurt van mijn huis te kunnen voetballen.’’

Warmer
,,Het voetballen in Zuid-Afrika was overigens mooi. Het is wel een iets lager niveau dan in Nederland en in iets andere omstandigheden. Het voordeel is dat ik nu prima uit de voeten kan in deze temperaturen’’, verwijst Verhaar naar de huidige tropische weersomstandigheden in Nederland. ,,Het zal morgen bij de eerste training inderdaad warm zijn, maar in Zuid-Afrika was het nog wat warmer dan hier.’’

Stabiele en gezonde club
Toen bleek dat een langer verblijf in Kaapstad er niet in zat, kwam Verhaar in contact met Excelsior. ,,Daarna is het snel gegaan. In Rotterdam werken vind ik prettig’’, verklaar hij zijn keuze. ,,Bovendien is Excelsior al jaren een stabiele en gezonde club, die al jaren bouwt aan een mooie toekomst. Sportief heeft Excelsior een kleine knauw gekregen, maar ik heb er veel vertrouwen in dat de groei van de club zich gaat doorzetten.’’

Albers tribune
,,Ik heb de afgelopen jaren met veel bewondering zitten kijken hoe ze het hier bij Excelsior voor elkaar hebben gekregen. In de tijd dat Excelsior vooral in de eerste divisie speelde, zat ik vaak op de Albers tribune. De tijd van Salomon Kalou en Mounir El Hamdaoui in de spits, en Michel Breuer achterin. Ik weet dus hoe het toen was en dat er sindsdien een heleboel is veranderd. Tegelijkertijd blijft Excelsior altijd zichzelf en gaat de club niet te veel mee met allerlei hypes.’’

Kampioen
Thomas Verhaar speelde in jeugd bij VOC, Sparta Rotterdam en Willem II. Daarna voetbalde hij van 2010 tot 2013 bij VOC, waarmee hij opklom tot de Hoofdklasse. Hij kwam korte tijd op huurbasis uit voor Houston Dutch Lions. Vervolgens speelde hij vier seizoenen voor Sparta Rotterdam, waarmee hij in 2016 kampioen werd van de Jupiler League. Het afgelopen half jaar speelde Verhaar dus voor Ajax Cape Town.

Eerste training
Morgen keert hij terug op de Rotterdamse velden als Excelsior de eerste training van het nieuwe seizoen afwerkt. Verhaar heeft vertrouwen in de komende voetbaljaargang: ,,Er staat al een goede selectie. Voor Excelsior geldt dat er na de eerste training meestal nog wel wat bijkomt, dus ik ben benieuwd welke konijnen nog uit de hoge hoed gaan komen. Ik vind het ook leuk dat Sander Fischer, met wie ik bij Sparta heb gespeeld, terug is. Ik kijk ernaar uit om morgen aan het seizoen te beginnen’’, besluit hij.

Gerelateerd nieuws

wo 7 april 2021

Ook Thomas Verhaar stopt na dit seizoen als betaald voetballer

Ook Thomas Verhaar zet na dit seizoen een punt achter zijn carrière als betaald voetballer. De…

Lees meer

do 13 februari 2020

Thomas Verhaar: 'Jong AZ is een lastige tegenstander'

Tegen Jong AZ hoopt Excelsior Rotterdam morgen een goed vervolg te geven aan de 1-4 overwinning…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

NAC Breda vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 23 april, 2021

21:00, Rat Verlegh-stadion

Geen publiek

Excelsior vs
FC Dordrecht

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 30 april, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

NAC Breda vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 23 april, 2021

21:00, Rat Verlegh-stadion

Geen publiek

Excelsior vs
FC Dordrecht

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 30 april, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

NAC Breda vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 23 april, 2021

21:00, Rat Verlegh-stadion

Geen publiek

Excelsior vs
FC Dordrecht

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 30 april, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

NAC Breda vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 23 april, 2021

21:00, Rat Verlegh-stadion

Geen publiek

Excelsior vs
FC Dordrecht

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 30 april, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek