Tweejarig contract voor jeugdspeler Redouan El Hankouri

19 juni 2019

Redouan El Hankouri maakt komend seizoen deel uit van de selectie van Excelsior Rotterdam. De 18-jarige Rotterdammer speelde afgelopen seizoen in Excelsior onder 19 en tekent nu een contract voor twee jaar bij de club waar hij aan zijn zevende seizoen gaat beginnen.

Eerste profcontract
El Hankouri zette woensdag zijn handtekening onder zijn eerste profcontract in aanwezigheid van zijn familie, waaronder zijn oudere broer Mohamed, die bij FC Groningen speelt. ,,Een bijzonder moment voor mij en mijn familie’’, zegt hij. ,,Mijn broer had inderdaad al eerder een contract, maar ik was niet jaloers hoor, haha. Eerder trots. Dat we nu allebei bij een profclub onder contract staan, maakt het alleen maar extra mooi.’’

Bijzonder moment
Hoewel hij afgelopen seizoen zijn wedstrijden speelde met Excelsior onder 19 en het tweede elftal, maakte hij op 25 augustus wel zijn eredivisiedebuut in het eerste team. In de uitwedstrijd tegen NAC Breda mocht de talentvolle jeugdspeler van Excelsior twee minuten voor tijd invallen voor Ali Messaoud. ,,Een bijzonder moment, want dat is waar je het voor doet’’, kijkt hij terug. ,,Het is een groot stadion daar en het zat helemaal vol. Dat was mooi voor mij om mee te maken.’’

Keihard werken
,,Natuurlijk was het jammer dat ik daar na niet meer minuten heb kunnen maken in het eerste elftal, maar daar ga ik vanaf nu keihard voor werken. Ik sluit vanaf de voorbereiding aan en richt me daar dan ook helemaal op, al ben ik officieel nog tweedejaars A. Of ik ga spelen in de Keuken Kampioen Divisie? Dat ligt natuurlijk helemaal aan mezelf, maar ik zal daar in elk geval alles aan gaan doen’’, zo stelt de ambitieuze El Hankouri.

Mijn club
De aanvallende middenvelder, die ook als linksbuiten kan spelen en afgelopen seizoen bovendien zijn debuut maakte als international voor Marokko onder 20, begint aan zijn zevende seizoen bij Excelsior. ,,Ik kwam hier in de D1’’, zegt hij. ,,Ik ben dus opgegroeid en groot gebracht bij Excelsior, dit is echt mijn club. Al mijn vrienden heb ik hier bij Excelsior leren kennen. Dat ik dan nu een profcontract bij de club mag tekenen, is voor mij heel erg bijzonder.’’

Gerelateerd nieuws

do 4 april 2019

Redouan el Hankouri speelde met Marokko onder 20

Tijdens de afgelopen interlandperiode heeft onder 19 speler Redouan el Hankouri zich mogen melden bij Marokko…

Lees meer

vr 19 oktober 2018

Debuut van Redouan El Hankouri voor Marokko onder 20

Redouan El Hankouri heeft afgelopen week zijn debuut gemaakt voor Marokko onder 20. De speler van…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek