Excelsior wint eerste serieuze oefentest van TOP Oss

9 juli 2019

Op het terrein van Aparthotel Delden, waar Excelsior dit jaar voor de 20e keer is neergestreken voor haar trainingskamp, wonnen de Rotterdammers vanavond met 3-1 van TOP Oss.

Serieuze test
Met drie overwinningen, 27 doelpunten voor en 0 tegen, kon Excelsior terugkijken op een prima start van de voorbereiding. Uiteraard was er ook het besef dat de serieuze sparringpartners nog moesten komen. Zoals deze week tijdens het trainingskamp. Vrijdag wacht het traditionele oefenduel tegen Go Ahead Eagles en vandaag was de wedstrijd tegen TOP Oss de eerste serieuze test voor de ploeg van Ricardo Moniz.

Aansluiting
De eerste kans van de wedstrijd was voor Excelsior, maar Ahmad Mendes Moreira stuitte op doelman Ronald Koeman. TOP Oss, met voormalig Excelsior-speler Lars Hutten in de ploeg, zorgde al na vijf minuten voor de eerste tegentreffer voor Excelsior in deze voorbereiding. Lorenzo Piqué maakte uit een corner de 0-1. Na de tegentreffer ging Excelsior opzoek naar de aansluiting. Er volgden enkele mogelijkheden en na een kwartier spelen was het raak. Thomas Oude Kotte kopte een corner van Luigi Bruins binnen, 1-1.

Voorsprong
Kort daarna waren Joël Zwarts, Doguan Haspolat en Sander Fischer dichtbij 2-1, maar zij vonden het doel net niet. In de 37e minuut was daar eindelijk de verdiende voorsprong voor Excelsior. Kyle Ebecilio scoorde uit een voorzet van Robin van der Meer, 2-1. Zwarts en Bruins kregen nog mogelijkheden om de score uit te bereiden, maar na 45 minuten oefenvoetbal stond het nog steeds 2-1.

Wissels
Gaandeweg de tweede helft voerde Moniz de nodige wissels door. Zo kwam Otto van der Loo Jeffry Fortes vervangen en nam Maarten de Fockert de plaats in van Alessandro Damen onder de lat. Vijf minuten na rust zorgde Ossenaar Rick Stuy van den Herik met een eigen doelpunt voor 3-1 en daar zou het bij blijven in Delden.

Doelpunten:
5. Lorenzo Piqué 0-1
15. Thomas Oude Kotte 1-1
37. Kyle Ebecilio 2-1
50. Rick Stuy van den Herik 3-1 (eigen doel)

Opstelling Excelsior:
Alessandro Damen (59. Maarten de Fockert)
Thomas Oude Kotte (59. Hervé Matthys)
Robin van der Meer (89. Niek den Heeten)
Dogucan Haspolat (89. Nathan Tjoe-A-On)
Kyle Ebecilio
Luigi Bruins
Joël Zwarts
Sander Fischer
Thomas Verhaar (72. Dave van Delft)
Ahmad Mendes Moreira
Jeffry Fortes (46. Otto van der Loo)

Meer Nieuws

vr 11 juni 2021

Speelschema Keuken Kampioen Divisie seizoen 2021-2022

De KNVB heeft vandaag het definitieve speelschema gepresenteerd voor de Keuken Kampioen Divisie seizoen 2021-2022. Kijk…

Lees meer

do 10 juni 2021

Excelsior pakt samen met partners de werkplekken en faciliteiten aan

Na het in eigen beheer nemen van de parkeerfaciliteiten, de wijzigingen in organisatiestructuur, invulling van nieuwe…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN