Luigi Bruins ook de komende twee jaar bij Excelsior

Luigi Bruins blijft definitief bij Excelsior Rotterdam. De 32-jarige middenvelder zet zijn handtekening onder een contract voor twee seizoenen. Eerder verlengde hij zijn contract al, maar liet daarin opnemen dat hij bij degradatie zou mogen vertrekken. Uiteindelijk sloot hij bij de eerste training alsnog aan en heeft zich nu dus definitief aan de club verbonden.

Terugkeren
,,Een belangrijke reden om voor Excelsior te kiezen is de mogelijkheid om snel terug te keren naar de Eredivisie’’, zegt Bruins. ,,Dat is een ambitie waar ik graag een bijdrage aan wil leveren. Bovendien heb ik al eerder gezegd dat het feit dat ik hier alles heb een belangrijke reden is om voor Excelsior te kiezen. Ik woon hier, mijn kinderen zitten hier op school, hebben hier hun leven en dat wil je het liefst zo houden.’’

Complete plaatje
,,Natuurlijk heeft voetballen in de Keuken Kampioen Divisie niet mijn voorkeur, maar uiteindelijk gaat het om het complete plaatje. Dat moet kloppen. Ik denk dat we een leuke groep hebben met jongens die heel leergierig zijn en graag willen. De drie wedstrijden die we tot nu toe hebben gespeeld, zeggen natuurlijk nog niet zo heel veel. Tijdens het trainingskamp spelen wij vanavond tegen TOP Oss en vrijdag tegen Go Ahead Eagles. Dan weten we weer iets meer over waar we nu staan.’’

Verantwoordelijk
Vanzelfsprekend kijkt de geboren Rotterdammer met weinig plezier terug op het afgelopen seizoen, maar de degradatie stimuleert hem juist om te gaan voor een snelle terugkeer naar het hoogste niveau. ,,In 2012 degradeerde ik ook met Excelsior, maar toen was het anders. Ik sloot toen pas in maart aan met nog negen wedstrijden te gaan of zo. Uiteindelijk ging het mis, maar nu ik er afgelopen jaar het hele seizoen bij ben geweest, voel ik me meer verantwoordelijk dan die eerste keer.’’

200e officiële wedstrijd
Luigi Bruins debuteerde in het seizoen 2004-2005 in het eerste team van Excelsior. Hij was erbij toen de club onder leiding van Mario Been in 2006 kampioen werd van de eerste divisie. In 2007 vertrok hij naar Feyenoord, waarmee hij in 2008 de KNVB Beker won. Daarna speelde hij voor Red Bull Salzburg, Excelsior en OGC Nice. In 2014 keerde hij definitief terug bij Excelsior, waar hij vorige seizoen tegen FC Emmen zijn 200e officiële wedstrijd in het rood-zwart speelde.

Sterk
,,Ik ben als zesjarige hier bij Excelsior begonnen, heb daarna wat uitstapjes gemaakt, maar sinds een aantal jaar ben ik terug en dat bevalt mij prima’’, zei hij eerder over zijn gevoel voor Excelsior, waar hij begint aan zijn tiende seizoen bij het eerste team. ,,Ook mijn familie komt hier graag en dat is ook belangrijk. Mijn zoontje Saiffedien voetbalt in de jeugdopleiding, in Excelsior onder 10 , dus de band met Excelsior is heel sterk.’’

Kampioen
Bruins was afgelopen seizoen succesvol als jeugdtrainer, want het team dat hij samen met Steven Karskens en Gene Blomhof onder zijn hoede had (Excelsior onder 13) werd kampioen. ,,De combinatie speler/jeugdtrainer is mij afgelopen seizoen prima bevallen. Ik heb het daar met Marco van Lochem al over gehad en als we volgende week terug zijn in Rotterdam, gaan we daar zeker over zitten. Het moet te combineren zijn met voetballen, maar als het even kan wil ik ook verder als jeugdtrainer.’’

Gerelateerd nieuws

do 20 februari 2020

Luigi Bruins: 'We moeten stabieler gaan presteren'

FC Den Bosch is morgenavond de tegenstander van Excelsior Rotterdam in het Van Donge & De…

Lees meer

vr 8 maart 2019

Luigi Bruins verlengt contract met twee seizoenen

Luigi Bruins speelt ook de komende twee seizoenen voor Excelsior Rotterdam. De 31-jarige middenvelder zet binnenkort…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
FC Volendam

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 december, 2020

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Jong FC Utrecht vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 11 december, 2020

18:45, Sportpark Zoudenbalch

Geen publiek

Excelsior vs
SC Cambuur

Keuken Kampioen Divisie

Zondag 20 december, 2020

12:15, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
FC Volendam

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 december, 2020

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Jong FC Utrecht vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 11 december, 2020

18:45, Sportpark Zoudenbalch

Geen publiek

Excelsior vs
SC Cambuur

Keuken Kampioen Divisie

Zondag 20 december, 2020

12:15, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
FC Volendam

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 december, 2020

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Jong FC Utrecht vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 11 december, 2020

18:45, Sportpark Zoudenbalch

Geen publiek

Excelsior vs
SC Cambuur

Keuken Kampioen Divisie

Zondag 20 december, 2020

12:15, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
FC Volendam

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 december, 2020

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Jong FC Utrecht vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 11 december, 2020

18:45, Sportpark Zoudenbalch

Geen publiek

Excelsior vs
SC Cambuur

Keuken Kampioen Divisie

Zondag 20 december, 2020

12:15, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek