Robin van der Meer kijkt uit naar uitduel tegen SC Cambuur

3 oktober 2019

Excelsior Rotterdam is een van de ploegen die nog kans maken op de eerste periodetitel. In het geval van de Rotterdammers is die kans overigens niet groot. Desondanks gaat de ploeg morgen uit tegen SC Cambuur (aftrap 20:00 uur) voor de volle winst.

Winnen
Voor de periodetitel is Excelsior niet alleen afhankelijk van NAC Breda dat thuis tegen NEC Nijmegen speelt, maar ook van de uitslag in Doetinchem waar De Graafschap Almere City FC ontvangt. Zelf moet Excelsior dan winnen van SC Cambuur. ,,Uiteraard willen we winnen’’, zegt Robin van der Meer. ,,Moeten is misschien een groot woord, maar met de doelstelling die wij uitspreken, is dat wel zo.’’

Mooi affiche
,,Cambuur uit is een mooi affiche’’, zegt de vleugelverdediger van Excelsior. ,,Zeker gezien de stand op de ranglijst nu. Ze hebben een goede ploeg en het duel van morgen is dus weer een mooie uitdaging voor ons. Nee, het verbaast mij niet dat zij zo hoog staan. Dat had ik vooraf zeker wel verwacht en Cambuur staat in mijn ogen dan ook verdiend op de tweede plaats van de Keuken Kampioen Divisie.’’

Revanche
,,Ze zijn voetballend erg goed en vooral via de zijkanten kunnen ze er snel uitkomen. Daar ligt echt het gevaar en hun kwaliteiten waar wij op moeten letten. Werk aan de winkel voor de backs dus inderdaad, haha. En ze hebben een oude bekende van ons op het doel staan: Sonny Stevens. Hij is een maatje van mij en gewoon een goede keeper. Hij zal morgen op een positieve manier revanche willen nemen op zijn oude club.’’

Echte voetbalsfeer
,,Cambuur uit is sowieso een mooie wedstrijd om te spelen, omdat het daar altijd goed vol zit met fanatieke supporters. Eerder hebben we dat dit seizoen gehad bij Go Ahead Eagles en NAC Breda. Voor mij was Deventer extra speciaal, maar ook Breda was mooi. Een echte voetbalsfeer en dat zal morgenavond ook zo zijn. Dit is overigens al de derde topper die we uit spelen, dus we krijgen ze allemaal nog thuis.’’

Niet gemakkelijk
,,Tegen Go Ahead Eagles namen we één punt mee, terwijl we er drie verdienden. Bij NAC Breda was het niet goed genoeg van onze kant, al kon het uiteindelijk beide kanten opvallen. Thuis doen we het beter, al maken we het ons niet altijd gemakkelijk. Het is aan ons om morgen na afloop met drie punten de bus in te kunnen stappen’’, besluit Van der Meer.

Schorsing
Excelsior moet het morgen in Leeuwarden doen zonder Luigi Bruins. De club heeft besloten niet verder in beroep te gaan tegen de rode kaart die hij ontving tegen NAC Breda. Als gevolg daarvan mist hij nog de wedstrijden tegen SC Cambuur en FC Dordrecht. Daarnaast zijn ook Redouan El Hankouri, Tobias Kleijweg en Thomas Verhaar niet inzetbaar.

Arbitrage
Scheidsrechter: Jochem Kamphuis
Assistent-scheidsrechter: Cristian Dobre en Erik Kleinjan
Vierde official: Thom Winkel

Kaartverkoop
Supporters van Excelsior Rotterdam kunnen dit duel alleen met de auto bezoeken. Er rijdt helaas geen bus. Kaarten zijn, voor fans met een uitkaartregistratie, te koop via Excelsior Tickets. De verkoop stopt vrijdag om 15:00 uur.

Live op FOX Sports
De uitwedstrijd tegen SC Cambuur is vrijdag vanaf 20:00 uur tevens live te volgens via kanaal 3 van FOX Sports.

Gerelateerd nieuws

di 31 maart 2020

Robin van der Meer werkt in Zeist hard aan zijn herstel

Terwijl vrijwel iedereen thuis zit, mag Robin van der Meer dagelijks op en neer naar Zeist…

Lees meer

vr 20 december 2019

Zware knieblessure voor Robin van der Meer

Robin van der Meer komt voorlopig niet in actie voor Excelsior Rotterdam. De verdediger heeft tijdens…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN