Excelsior Barendrecht verliest kansloos van VV Alkmaar

25 november 2019

Bij winst op VV Alkmaar kon Excelsior Barendrecht een plek stijgen op de ranglijst, terwijl de thuisploeg kon uitlopen op Excelsior Barendrecht als erin eigen huis werd gewonnen. Een heuse topper dus. Helaas trok VV Alkmaar aan het langste eind door met 4-0 te winnen.

Niet aantrekkelijk
De wedstrijd startte met een minuut geen voetbal om steun te betuigen en een statement te maken tegen racisme na de gebeurtenissen van vorige week bij FC Den Bosch – Excelsior. Daarna werd er harde duels uitgevochten op het middenveld en in de verdediging van Excelsior Barendrecht, maar er werd door beide ploegen niet goed gevoetbald. Dit resulteerde in een wedstrijd die niet aantrekkelijk was voor de fans die op dit duel waren afgekomen.

Niet tevreden
Voor rust werd er nog wel gescoord. Na een corner van VV Alkmaar bleef de bal hangen waardoor een speelster van Alkmaar de bal hard in de bovenkant van de goal kon schieten. Excelsior Barendrecht hoopte hier snel op te kunnen antwoorden voor rust maar het mocht niet zo zijn. In de rust was trainer Richard Mank niet tevreden en dat liet hij ook blijken aan de speelsters.

Zonder punten
Hij bracht Sherallin Henriquez in en veranderde de opstelling van een 4-3-3 naar een 4-4-2 om zo te antwoorden op het middenveld van VV Alkmaar. Helaas scoorde Alkmaar al vroeg door een afstandsschot dat van richting werd veranderd, waardoor keepster Isa Pothof geen redding meer kon brengen. Uiteindelijk liep VV Alkmaar uit naar 4-0 en kon Excelsior Barendrecht zonder punten terug naar Rotterdam.

Meer Vrouwen

do 18 april 2024

Helaas geen KNVB Bekerfinale voor Excelsior Vrouwen

Excelsior Vrouwen is er woensdagavond niet in geslaagd om de finale van de TOTO KNVB Beker…

Kimberley Smit heeft vertrouwen in het bekerduel van morgenavond tegen Fortuna Sittard Vrouwen. De Limburgers hebben…