Excelsior onder 16 verliest met 0-3 van FC Utrecht

25 november 2019

Excelsior onder 16 speelde afgelopen zondag op sportpark Woudestein tegen koploper FC Utrecht. De vorige ontmoeting tussen deze twee teams eindigde in een knappe 0-1 overwinning voor de ploeg uit Rotterdam. Helaas liep het afgelopen zondag anders en was het FC Utrecht dat er dankzij een 0-3 overwinning met de drie punten vandoor ging.

Knap keeperswerk
Excelsior begon de wedstrijd met goede wil en bood het eerste kwartier prima tegenstand aan de koploper. Ondanks de inzet van Excelsior was FC Utrecht voetballend sterker en lieten de Utrechtse talenten zien waarom ze bovenaan staan. Na 45 minuten voetballen stond 0-2 voor de bezoekers. De ruststand had groter kunnen zijn, maar gelukkig voor Excelsior stond doelman Pascal Kuiper een aantal keer op de goede plek en bracht hij knap redding.

Goede wil
Na rust kwam Excelsior sterk uit de kleedkamer en kreeg het zelfs een aantal goede mogelijkheden op de aansluitingstreffer. Vanaf de zijkanten werd Excelsior af en toe gevaarlijk, maar helaas leidde dit niet tot een doelpunt. Waar Excelsior probeerde om de aansluitingstreffer te forceren, was het FC Utrecht dat in slotfase toesloeg en de wedstrijd op slot gooide. ,,Ondanks de goede wil was FC Utrecht gewoon wat sterker en liet die ploeg zien waarom het bovenaan staat”, aldus trainer Ronald van der Helm.