Gesprek tussen Ahmad Mendes Moreira en Erik van der Ven

18 november 2019

Ahmad Mendes Moreira en FC Den Bosch trainer Erik van der Ven hebben vanmiddag een gesprek gehad naar aanleiding van de gebeurtenissen van gisterenmiddag. Van der Ven verklaarde waarom hij Mendes Moreira ‘een zielig mannetje’ noemde en bood hiervoor zijn oprechte excuses aan. De aanvaller van Excelsior heeft deze excuses aanvaard.

Direct contact
De racistische geluiden die tijdens de wedstrijd FC Den Bosch – Excelsior Rotterdam van de tribune kwamen, hebben nogal wat losgemaakt. Tijdens de interviews na afloop, noemde Van der Ven Mendes Moreira ‘een zielig mannetje’. Naar aanleiding hiervan ontving hij dusdanig ernstige bedreigingen dat hij zich genoodzaakt voelde om de nacht niet thuis door te brengen. Na een bijeenkomst met de spelersgroep en andere betrokkenen bij de club zocht hij vandaag direct contact met Excelsior-trainer Ricardo Moniz.

Niet racistisch
Tijdens een gesprek tussen beide trainers en Mendes Moreira in het stadion van Excelsior verklaarde Van der Ven waarom hij de aanvaller van Excelsior zo noemde: ,,Dat had te maken met zijn juichen voor de tribune van de M-side en niets met racisme of het feit dat hij daarom van het veld liep. Ik ben absoluut niet racistisch en heb sowieso veel spijt van mijn opmerking. Ik zei dat vanuit emotie en had dat niet moeten doen.’’

Uitgesproken
,,Ik hoorde hem dat zeggen vlak voordat ik een interview had met FOX Sports en reageerde daar emotioneel op tijdens dat gesprek’’, zegt Mendes Moreira. ,,Ik had natuurlijk absoluut niet kunnen voorzien dat dit deze gevolgen zou hebben. Als je hoort over de bedreigingen die hij heeft ontvangen, dan vind ik dat heel erg. We hebben het nu uitgesproken en ik heb zijn excuses aanvaard.’’

Dialoog
Ricardo Moniz is blij dat Mendes Moreira en Van der Ven met elkaar aan tafel hebben gezeten: ,,Het is heel belangrijk om met elkaar in dialoog te blijven. Ik heb gisteren al gezegd dat het gekken zijn die dit soort dingen doen, maar je moet ze wel opzoeken. Alleen zo kun je er iets aan doen. Ik hoop dat dit gesprek daarvoor het begin is geweest, want we zijn allemaal absoluut tegen racisme.’’

Blunder
FC Den Bosch heeft via de website laten weten dat ze gisteren de plank volledig hebben misgeslagen met haar te snelle statement. ,,Die reactie was een blunder, waarvoor de club haar excuses aanbiedt aan iedereen en in het bijzonder aan Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira. (.) De club doet verder onderzoek naar wat er feitelijk is gebeurd en zal alles in het werk stellen om de personen die zich schuldig hebben gemaakt aan dit grensoverschrijdend gedrag te achterhalen en te straffen.’’

Gerelateerd nieuws

di 21 april 2020

FC Rijnmond met Mendes Moreira wint televisieprijs

De aflevering van de voetbaltalkshow FC Rijnmond met als gasten Ahmad Mendes Moreira en Ferry de…

Lees meer

zo 17 november 2019

Mendes Moreira: 'Boos dat dit anno 2019 nog steeds gebeurt’

,,Ik ben boos dat dit anno 2019 nog steeds gebeurt’’, zei Ahmad Mendes Moreira na afloop…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek