Excelsior boekt belangrijke 0-2 overwinning op TOP Oss

13 december 2019

Goed was het niet, maar Excelsior Rotterdam boekte tegen TOP Oss wel de derde overwinning op rij. In het laatste kwartier wisten de Rotterdammers twee keer te scoren in het Frans Heesenstadion tegen de taaie Brabanders en zo opnieuw drie punten te pakken.

Taaie tegenstander
Na de winstpartijen tegen Roda JC en NEC Nijmegen wachtte een lastig duel tegen het laag geklasseerde TOP Oss. Ondanks de achttiende plaats van de Brabanders in de Keuken Kampioen Divisie waarschuwde Ricardo Moniz vooraf dat Excelsior in Oss een taaie tegenstander zou treffen.

Lastig doorkomen
Met een verdedigingsblok van vijf man zorgde de thuisploeg ervoor dat het lastig doorkomen was voor Excelsior. In de eerste 45 minuten viel er daardoor weinig te genieten voor het publiek in het koude stadion. Er waren wat bescheiden schoten over en weer en Elias Mar Omarsson was een keer dichtbij de openingstreffer. Halverwege was het echter nog 0-0.

Onberekenbaar
,,We hadden te veel balverlies’’, vond Moniz. ,,Aan de andere kant gaven we niet veel kansen weg. In de rust heb ik gezegd dat we geduld moesten hebben, maar TOP Oss is een lastig te bespelen tegenstander en onberekenbaar. Ze durven te wachten op een fout van ons. Toch heb ik gezegd: onze kans komt nog wel.’’

Raak
Ook na rust moest Excelsior daar echter lang op wachten. Er werd iets meer gevoetbald, maar slordig bleef het. Daardoor waren er vooral schoten van afstand te zien, die echter geen doel troffen. Pas een kwartier voor tijd was het eindelijk raak voor Excelsior. Rai Vloet bediende Joël Zwarts en die scoorde voor de derde wedstrijd op rij, 0-1.

Veilig
Het werd nog mooier toen Stijn Meijer in de blessuretijd werd gevloerd in het strafschopgebied en scheidsrechter Sam Dröge de bal op stip legde. Luigi Bruins nam plaats achter de bal en wist deze eerste strafschop voor Excelsior in dit seizoen te benutten en zo de drie punten definitief veilig te stellen.

Blij en trots
,,We wisten op voorhand dat het lastig zou worden, dat het tegen TOP Oss moeilijk is om er doorheen te voetballen en kansen te creëren’’, stelde Rai Vloet. ,,Het was wachten op de één of twee kansen die we zouden krijgen en dat hebben we gedaan. Ik ben blij en trots dat we hier hebben gewonnen. Drie overwinningen op rij zorgen natuurlijk voor vertrouwen en voor de winterstop hebben we nog twee mooie wedstrijden om dat te laten zien.’’