Abdallah Aberkane tekent contract tot 2022 bij Excelsior

14 januari 2020

Abdallah Aberkane tekent een contract voor twee en half jaar bij Excelsior Rotterdam. De negentienjarige in Gouda geboren verdediger is afkomstig van Sparta Rotterdam, waar hij kort voor de winterstop als invaller debuteerde in het eerste team.

Juiste keuze
,,Ik ben nog jong, wil heel graag voetballen en mezelf ontwikkelen’’, zegt Abdallah Aberkane. ,,Kort na het begin van de vakantie werd ik gepolst door Excelsior. Ik heb toen een gesprek gehad met de club en daar sprak veel vertrouwen uit. De keuze was daarom voor mij niet moeilijk. Ik denk dat Excelsior de juiste club voor mij is om mezelf verder te ontwikkelen.’’

Goed gevoel
,,Ik heb als jeugdspeler drie jaar onder contract gestaan bij Ajax en toen dit afgelopen zomer afliep, heb ik de overstap naar Sparta gemaakt. In eerste instantie speelde ik op amateurbasis, maar uiteindelijk kreeg ik een contractaanbieding. Als ik realistisch ben is de kans op speeltijd bij Excelsior echter groter. Ik had bovendien meteen een goed gevoel bij deze club en daarom heb ik deze keuze gemaakt.’’

Multifunctionele verdediger
De negentienjarige speler noemt zichzelf een multifunctionele verdediger. ,,Ik kan centraal spelen, maar ook op de flanken. Links- en rechtsback, vooral dat laatste. Ik ben rechtsbenig, maar kan ook met mijn linkerbeen uit de voeten. Ik houd van opkomen, voetbal graag mee, lever altijd strijd en houd van leiding nemen’’, zo omschrijft hij zichzelf als voetballer.

Jeugdopleiding van Ajax
Aberkane begon met voetballen bij SV Gouda in zijn geboorteplaats. Vervolgens maakte hij de overstap naar Jodan Boys. ,,Een grotere club die op een hoger niveau speelt’’, verklaart hij. ,,We voetbalden tegen veel BVO’s en ik werd uiteindelijk gescout door ADO Den Haag. Daar heb ik drie seizoenen gespeeld, waarna ik de stap heb gemaakt naar de opleiding van Ajax.’’

Debuut in het eerste
Hij tekende in Amsterdam een jeugdcontract en kwam uiteindelijk ook tot vier wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie met Jong Ajax. Daarnaast kwam hij uit voor het Nederlandse Elftal onder 16 jaar. Deze zomer kwam hij op amateurbasis naar Sparta Rotterdam. ,,Daar trainde ik volledig met het eerste, maar speelde mijn wedstrijden met Jong Sparta in de Tweede Divisie. Kort voor de winterstop maakte ik wel mijn debuut in het eerste als invaller in de thuiswedstrijd tegen AZ.’’

Warm welkom
Bij Excelsior Rotterdam wil hij de volgende stap in zijn ontwikkeling zetten. ,,Ik ben blij dat ik voor Excelsior mag spelen en zal er alles aan doen om iedereen hier tevreden te stellen. Ik ben gisteren al begonnen en had meteen een goed gevoel bij de staf en de spelersgroep. Het was een warm welkom en dat bevestigde mij in mijn gevoel dat ik de juiste keuze heb gemaakt.’’

Meer Nieuws

wo 5 mei 2021

Sjaak Geeve tekent als materiaalman bij Excelsior Rotterdam

Sjaak Geeve zette onlangs zijn handtekening onder zijn contract als materiaalman bij Excelsior Rotterdam. De 63-jarige…

Lees meer

wo 5 mei 2021

Aantal speelsters verlaat Excelsior Vrouwen na dit seizoen

Een aantal speelsters gaat Excelsior Rotterdam Vrouwen na dit seizoen verlaten. Zo werd onlangs bekend dat…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek

Aankomende wedstrijden

Jong AZ vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag 7 mei, 2021

20:00, Sportpark De Kalverhoek

Geen publiek

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Keuken Kampioen Divisie

Woensdag 12 mei, 2021

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Geen publiek